Ştiri din Transilvania

Cele mai TOXICE fructe de pe piață! Multă lume le cumpără fără să știe cât de nocive sunt

Acestea sunt cele mai toxice fructe de pe piață. Multă lume le cumpără fără să aibă vreo idee cât de nocive sunt și cât de tratate sunt cu pesticide.

 

 


Într-un top realizat de Enviromental Working Group (EWG) ies la iveală cele mai toxice fructe, în funcţie de nivelul de pesticide descoperit.

 


Căpșuna este cel mai toxic fruct de pe piață, având în vedere că ele conduc topul celor mai tratate alimente cu pesticide, substanțe chimice care apar recoltele de dăunători. Aceste substanțe chimice sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră.

Deși căpșunii sunt o sursă bogată în antioxidanți, cele care sunt întâlnite în magazine au cele mai multe pesticide, dintre toate fructele.


Căpșunii sunt cele mai toxice fructe, dar nu sunt singurele care ne pot face rău sănătății. Pe piață există o sumedenie de fructe care au fost tratate excesiv cu pesticide și au devenit toxice.

Topul fructelor care conţin cele mai multe pesticide:

1. Căpșune
2. Nectarine
3. Mere
4. Strugurii
5. Cireșele
6. Piersici
7. Pere


Merele au condus clasamentul celor mai toxice fructe de pe piață, cu cele mai multe pesticide, timp de ani buni. În 2018, locul 1 din clasamentul celor mai toxice fructe a fost ocupat de căpșuni, care conduc topul de atunci până în prezent.

De-a lungul anilor merele au ocupat și locul 2, dar în anul 2021 Enviromental Working Group a clasat nectarinele pe acest loc, iar al treilea cel mai toxic fruct e mărul.


VEZI ȘI:

Cel mai bun aliment pentru sănătatea creierului! Află tot ce trebuie să știi despre el

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter