Ştiri din Transilvania

Cum recunoaștem pepenele roșu copt? Sfaturile cultivatorilor de lubeniță

La ce trebuie să fii atent când cumperi un pepene roșu. Cum poți recunoaște lubenița coaptă și dulce, fără să îi faci dop?

 

 


Pepenele roșu se numără printre fructele preferate ale românilor, pe timp de vară, însă este important ca acesta să fie copt, pentru a avea un gust aromat și dulce. Cultivatorii de lubeniță oferă câteva sugestii pentru a alege mereu pepenele roșu dulce și copt.

 


În primul rând, culoarea este un semn important privind stadiul de creștere al pepenelui. Pepenii cruzi au o culoare verde vibrantă, cu suprafața „prăfoasă”, un pepene copt are culoarea mai închisă și textura mată.

Cum recunoști lubenița dulce și coaptă?

 De asemenea, este important să găsiți o pată de culoare galbenă intensă, care se formează în timpul perioadei de creștere, deci acest lucru va indică faptul că pepenele a ajuns la maturitate.


Al doilea test pe care un pepene copt și dulce trebuie să îl treacă este cel „al sunetului”. Acesta se face printr-un ciocănit ușor la suprafața pepenelui. Lubenița necoaptă sună a plin, întrucât reține mai multă apă decât cea ajunsă la maturitate. Pepenele roșu copt și gustos va avea un sunet gol, ca un ecou.

Pepenele roșu dulce. La ce să fii atent?

Un alt indiciu care indică faptul că pepenele este numai bun de consumat este codița uscată. Cumpărătorul trebuie să fie atent la acest detaliu, deoarece dacă codița este încă verde, acesta este un semn că lubenița este necoaptă. Cu cât este mai uscată codița pepenelui roșu, cu atât acesta este mai copt și mai zemos.


CITEȘTE ȘI

Ce trebuie să mănânci când e foarte cald afară. Recomandările medicilor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter