Ştiri din Transilvania

Clujenii au „luat cu asalt” cabanele de Paște. Proprietarii au profitat și au dublat prețurile

Cabanele din zonele turistice ale Clujului au fost luate cu asalt de clujeni de Paște. Proprietarii au profitat de cerere și au dublat prețurile cabanelor.

 

 


Mai sunt trei săptămâni până la Paște, iar clujenii deja își caută cabane de închiriat în cele mai bune zone de pe lângă Cluj. Anul acesta, oamenii vor avea o mini vacanță de patru zile, deoarece intră în calcul și ziua de 1 mai, care este liberă de la stat. Două zile cad în timpul săptămânii, iar două zile în weekend.

 


Majoritatea cabanelor sunt închiriate în acea perioadă, iar cele care sunt libere au prețuri destul de mari, proprietarii profitând la maxim de dorința oamenilor de a ieși dintre betoanele orașului și a avea un moment de respiro în mijlocul naturii.

Proprietarii au dublat prețurile pe timpul sărăbătorilor pascale

De cele mai multe ori, românii sunt obișnuți cu aceste prețuri exagerate pe perioada sărbătorilor. Însă, pe timpul pandemiei, oamenii sperau ca proprietarii de cabane să lase prețurile mai jos, având în vedere că situația economică nu este una chiar bună.


Cu toate acestea, proprietarii au profitat de ocazie și au umflat prețurile cât de tare au putut în această perioadă. De exemplu, pentru două nopți, clujenii trebuie să scoată din buzunar cel puțin 3.500 de lei, dacă doresc să își petreacă Paștele la munte. Bineînțeles, aceste prețuri variază de la stațiunea în care se află cabana, până la capacitatea ei.

De asemenea, unele cabane și-au făcut sejur de minim patru nopți pentru perioada sărbătorilor, iar prețul se ridică la 5.200 de lei pentru toată perioada.


În județul Cluj, cele mai căutate stațiuni în perioada sărbătorilor sunt: Mărișel, Beliș, Băișoara, Vlaha, Măguri-Răcătău, Valea Drăganului, sau Tarnița.

„Ofertele” pentru perioada sărbătorilor au fost puse de la sfărșitul lunii martie pe site-urile de booking, iar acum aproape toate cabanele sunt închiriate, chiar dacă prețurile sunt exgerate. Cabanele care au rămas disponibile, ori sunt închiriate la un preț dublu, ori nu dispun de condițiile necesare.


Prețurile ajung și la 5.000 de lei!

Băișoara este o staţiune ideală pentru pasionaţii de schi sau de plimbări prin natură. Staţiunea se află la 60 de km de Cluj-Napoca, și este situată la poalele de est ale Muntelui Mare din Munţii Apuseni. Turiștii aleg această stațiune pentru peisajele frumoase, dar și pentru că majoritatea cabanelor sunt poziționate cât mai în „buza” naturii. Prețurile cabanelor pentru perioada șărbătorilor pascale pleacă de la 1.000 de lei (cabană de maxim 8 persoane, cu dotări mai modeste) și ajung la prețuri de 3.500 de lei pentru două nopți.

Desigur, aici vei găsi și cabane care au sejururi pregătite de minim 4 nopți de cazare, iar prețul se ridică la 5.200 de lei, pentru o cabana care are o capacitate de maxim 15 persoane.

Comuna Beliș se află la aproximativ 77 km vest de Cluj-Napoca și circa 27 km sud de Huedin, situata la poalele masivului Vlădeasa din Muntii Apuseni. Oamenii aleg această zonă pentru obiectivele turistice precum Bradul lui Horea din Pădurea Scorușet, Cetățile Rădesei, lacul și stațiunea Beliș-Fântânele, Cascada Vălul Miresei de la Răchițele, Cheile Galbenei și Izbucul Galbenei. Nici numeroasele peșteri nu sunt de omis – Peștera Piatra Ponorului, Peștera Ghețarul Scărișoara, Peștera Urșilor, Peștera Humpleului și Peștera Zmeilor.

Pentru perioada Paștelui, majoritatea cabanelor din această zonă sunt deja închiriate, iar cele care au mai rămas disponibile merg pe regula „sejurului de 4 nopți” , însă prețul este ceva mai modest față de Băișoara, adică 3.500 de lei pentru toată perioada, iar capacitatea oscilează între 10 și 15 persoane maxim.

Se pare că anul acesta, clujenii au optat pentru Tarnița, deoarece aproape nicio cabana nu mai este disponibilă în acea zonă. Iar cum prețurile se fac în funcție de cererea de pe piață, este clar că prețurile au fost dublate în această zonă, care de altfel este una dintre cele mai frumoase și mai căutate zone din județul Cluj.

În restul stațiunilor menționate, aproape toate cabanele sunt închiriate, iar prețurile nu scad deloc, ba în unele zone chiar cresc, cum ar fi Valea Drăganului, unde un sejur de două nopți ajunge chiar și la 4.000 de lei în perioada sărbătorilor pascale.

Restricțiile se relaxează de Paște!

Anul acesta, restricțiile nu sunt atât de severe ca anul trecut, chiar dacă din punct de vedere epidemiologic, țara noastră nu se situează deloc bine. Cu toate acestea, autoritățile au decis ca în seara de Înviere, circulația să fie permisă până la ora 05:00, iar credincioșii vor avea voie să participle la slujbă, singura condiție este respectarea măsurilor sanitare, cum ar fi: purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică, iar dezinfectarea mâinilor să se facă frecvent.

Premierul a propus următoarele măsuri de 1 mai și Paște:

- pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;
- magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;
- stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte).

CITEȘTE ȘI:

Restricții de Paștele Ortodox! Circulația va fi permisă toată noaptea de ÎNVIERE

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter