Ştiri din Transilvania

Cabanele au fost luate cu asalt de oameni pentru mini-vacanța de 1 Decembrie. Care sunt prețurile cabanelor din Cluj?

Cele mai multe cabane din județul Cluj sunt ocupate pentru mini-vacanța de 1 Decembrie, iar unele sunt rezervate deja pentru Revelion. Cât trebuie să plătească oamenii pentru a petrece sărbătorile la o cabană din județul Cluj?

 

 


Pandemia de coronavirus le-a furat oamenilor un lucru foarte important pentru ei: petrecerea timpului cu prietenii. Din cauza măsurilor de restricție, tinerii nu se mai pot distra alături de prietenii lor precum obișnuiau. Acest lucru a afectat oamenii la nivel global, ajungându-se la depresie și anxietate.

 


 

Totuși, spre bucuria lor, măsurile impuse până în prezent în România nu sunt atât de restrictive încât să limiteze mersul la cabană, cu ocazia sosirii sărbătorilor de iarnă.


Unele cabane din Cluj sunt deja rezervate

Deja, peisajul de iarnă a atras primii turiști, care s-au bucurat weekend-ul trecut de ninsoare. Odată cu depunerea stratului subțire de zăpadă, telefoanele prorpietarilor de cabane au început să sune fără încetare. Oamenii încearcă să găsească o cazare liberă pe ultima sută de metri.

Fie că este vorba de mini-vacanța de 1 Decembrie, Crăciun sau Revelion, majoritatea cabanelor sunt rezervate pentru aceste sărbători, iar prețurile variază de la o cabană la alta, în funcție de perioadă, timp de ședere și numărul de persoane. Totuși, unii turiști au spus că prețurile ar fi puțin mai mari față de anii anteriori.


 Astfel, cabanele din județul Cluj au fost luate cu asalt de oameni, foarte puține fiind libere în acest  weekend, cu ocazia mini-vacanței de 1 Decembrie. De asemenea, cei care încă nu și-au rezervat cabana pentru Revelion, au parte deun mare ghinion, pentru că și în acea perioadă cabanele sunt deja ocupate.

Care sunt prețurile cabanelor din Cluj?

În județul Cluj, cele mai căutate stațiuni în perioada sărbătorilor sunt: Mărișel, Beliș, Băișoara, Vlaha, Măguri-Răcătău sau Valea Drăganului.


Băișoara este o staţiune ideală pentru pasionaţii de schi sau de plimbări prin natură. Staţiunea se află la 60 de km de Cluj-Napoca, și este situată la poalele de est ale Muntelui Mare din Munţii Apuseni. Turiștii aleg această stațiune pentru peisajele frumoase, dar și pentru pârtiile de schi.

Prețurile cabanelor variază foarte mult, în funcție de perioada cazării ( în timpul săptămânii sau în weekend) unde diferența de preț este vizibilă, în funcție de durata cazării, deoarece unii proprietari de cabane sunt de acord să negocieze prețul în cazul în care închiriați cabana mai mult de 3 zile, iar la unele cabane prețul este negociabil în funcție de numărul de persoane.

Astfel, prețurile stațiunilor din județul Cluj se încadrează între 600 de lei pe noapte, prețuri care, în general, impun șederea pentru cel puțin 2 nopți, și pot ajunge până la 5.000 de lei, unde capacitatea maximă este de 10-12 locuri.

De exemplu, o cabană se închiriază cu 1.500 de lei pe timp de weekend și cu 500 de lei/zi  în timpul săptămânii, dar sejurul trebuie să fie de minim 2 zile. În același timp, prețul este negociabil în funcție de numărul de persoane din grup.

O altă cabană are prețul de weekend de 800 de lei, pentru două nopți și trei zile în această perioadă. De Crăciun, prețurile diferă, iar aceasta se închiriază cu 1.500 de lei.  Aceeași diferență de preț pentru perioada sărbătorilor se poate observa la o cabană unde cazarea costă 600 lei/zi, indiferent în ce zi a săptămânii, deși de Revelion este închiriată, de Crăciun vă puteți caza cu 3.000 de lei pentru trei nopți.

Prețurile sunt dublate în perioada sărbătorilor, iar după spusele turiștilor, sunt mai mari decât în anii trecuți. Prima ninsoare a adus cu ea și sute de rezervări, iar prețurile nu au crescut, chiar dacă pandemia le-a făcut mari probleme în acest an cabanierilor. Propietarii spun că vor merge pe ideea unor prețuri mai mici care să le aducă un număr cât mai mare de clienți, în contextul în care românii sunt sceptici când vine vorba să părăsească siguranța căminului.

CITEȘTE ȘI:

Cât costă să mergi la cabană de Revelion? Prețuri EXAGERATE în stațiunile de la munte

 

 

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter