Ştiri din Transilvania

Locuri pentru observarea păsărilor în apropierea Clujului, perfecte pentru o escapadă de primăvară

În apropierea județului Cluj există numeroase locuri perfecte pentru o escapadă de primăvară, unde clujenii pot observa și identifica diverse specii de păsări.

 

 


Clujenii care sunt pasionați de păsări și „birdwatching” (observarea și identificarea diverselor specii de păsări) sau doar își doresc să plece într-o escapadă de primăvară, o pot face în câteva locuri din apropierea județului Cluj, la aproximativ o oră de mers cu mașina.

 


Cele mai indicate locuri din apropierea Clujului sunt localitățile Iernut, Cipău, Zona Zau de Câmpie – Tăureni, din județul Mureș, și Aleșd, situat în județul Bihor. Potrivit Societății Ornitologice România (SOR), aceste locuri sunt perfecte pentru activități de observare și identificare a păsărilor, având în vedere că acolo predomină râurile, lacurile naturale, lacurile de acumulare, mlaștinile și pădurile.

CITEȘTE ȘI: Piatra lui Lucaci, traseul perfect pentru o escapadă aproape de Cluj!


1 aprilie, Ziua Păsărilor 2021 sărbătorită printr-o serie de evenimente

Pe data de 1 aprilie, Societatea Ornitologică Română (SOR) sărbătorește Ziua Păsărilor. Evenimentele din acest an vor fi organizate în mediul online, pe pagina de Facebook, din cauza situației epidemiologice.

Seria de evenimente începe de dimineață, de la ora 10:00. Atunci va fi lansat un videoclip, pregătit de specialiștii SOR, în care se vor prezenta specii de păsări comune care pot să fie observate și identificate prin orașe.


Un alt eveniment va avea loc de la ora 12:00 și reprezintă un quiz pentru începătorii în „birdwatching”/recunoașterea păsărilor. Un alt quiz va avea loc de la ora 14:00 și este destinat pasionaților în recunoașterea păsărilor. Ultimul eveniment va avea loc de la ora 18:00. Este vorba despre un formular care să îi ajute pe oamenii care vor să meargă în natură pentru activități de „birdwatching”.

„Ziua Păsărilor este unul dintre evenimentele emblemă ale Societății Ornitologice Române, care, în cei 27 de ani de când este organizat, a reușit să strângă mii de participanți. La SOR, an de an, sărbătorim Ziua Păsărilor alături de iubitorii de păsări și natură. Chiar dacă nici în acest an nu ne putem întâlni cu toții în natură din cauza măsurilor de restricție impuse de autorități, tot ne vom bucura de păsări, doar că, de data aceasta, doar în mediul online. Printre activitățile pe care le-am pregătit pentru această zi specială se regăsește un filmuleț de inițiere pentru recunoașterea celor mai comune specii de păsări pe care le putem vedea în orașe. După ce învățăm cum să le recunoaștem, urmează să exersăm cunoștiințele abia învățate printr-un quiz pentru începători. Nu i-am uitat nici pe împătimiții păsărari și am organizat un quiz și pentru ei”, spune directorul execuiv al SOR, Dan Hulea.


CITEȘTE ȘI:

Destinații în aer liber, de care te poti bucura aproape de Cluj

 

Cheile Turzii - un traseu pe cinste pentru iubitorii de natură, lângă Cluj!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter