Ştiri din Transilvania

Se deschid restaurante și cafenele în interior în patru localități din Cluj, de sâmbătă

În patru localități din Cluj se deschid sâmbătă restaurantele și cafenelele, la interior, la 30% capacitate. Ce alte măsuri se relaxează?

 

 


În patru localități din județul Cluj, Bonțida, Frata, Poieni, Săvădisla se deschid restaurantele și cafenelele la interior.

 


 

Având în vedere că rata de incidență a cazurilor COVID-19 în cele patru localități din Cluj a scăzut sub 3 infectări la 1.000 de locuitori, dar a crescut peste 1,5 la 1.000 de locuitori, restaurantele și cafenelele se deschid în scenariul galben.


Scenariul galben constă în deschiderea restaurantelor și cafenelelor la interior, dar doar la 30% capacitate. Adică spațiul nu va putea fi complet umplut de clienți, iar regulile de distanțare socială și igienă vor trebui respectate.

Rata de incidență în cele patru localități din Cluj

Bonțida - 2,07
Frata - 1,79
Poieni - 1,67
Săvădisla - 1,69


Aceste localități vor funcționa în scenariul roșu, având în vedere rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile. Măsurile se aplică începând de sâmbătă, 20 martie 2021.

Măsurile se relaxează - se deschid restaurante și cafenele

În localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit pragul de 1,5/1.000, dar mai puțin de 3/1.000 de locuitori se dispun următoarele măsuri:


- cinematografele, instituțiile de spectacole și/sau concerte este permisă la 30% capacitate
- organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise
- restaurantele și cafenelele sunt deschise în interior la 30% capacitate
- activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% capacitate
- prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea distanței de 2 metri între mese și participarea a 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite
- nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci
- sălile de jocuri de noroc, deschise la 30% capacitate

Ultimele Stiri
abonare newsletter