Ştiri din Transilvania

Ciorbă de perișoare. Rețetă de casă pas cu pas pentru gospodine

Ciorbă de perișoare este una dintre ciorbele preferate ale românilor. Rețeta de ciorbă de perioșoare diferă de la zonă la zonă, dar este prin cele mai apreciate din gastronomia românilor.

 

 


Astăzi vă prezentăm o rețetă clasică de ciorbă de perișoare pe care o poți face în casă.  Ciorba de perișoare este preparată din carne de porc, conform rețetei tradiționale. Gospodinele pot folosi carne tocată mai slabă, dar și carne de pui sau vită.

Rețetă ciorbă de perișoare. Rețeta clasică

E foarte important să folosești carne proaspătă la o rețetă de ciorbă de perișoare. Pentru început trebuie să te pregătești cu toate ingredientele necesare pentru o astfel de rețetă. Pe lângă carne ai nevoie și de câteva legume.


Ingrediente Ciorbă de perișoare

Ingrediente pentru perișoare
600 g carne tocată, după preferințe;
un ou;
50 g orez cu bob rotund;
O ceapă;
Mărar sau pătrunjel verde;
Sare și piper.

Ingrediente pentru ciorbă

2 morcovi;
2 ardei gras;
O rădăcină de țelină;
O ceapă;
3-4 cartofi mici, după preferințe;
300 ml suc de roșii;
Pătrunjel și leuștean verde;
Sare, piper.


Cum se prepară rețetă ciorbă de perișoare

La început vom spăla legumele bine și le vom tăia cubulețe. Toate legumele se pun într-o oală mare cu apă, în funcție de cantitatea de ciorbă vrei să o obți.  În primul rând, vom pune o tigaie pe foc și cu puțin ulei încins după care adaugăm ceapă tocată mărunt.

Ulterior vom adăuga înăbușit orezul și îl vom lăsa un minut pe foc după  care se toarnă în tigaie 200 ml de apă caldă pe care o lăsăm să clocotească.  Se mai adaugă puțină apă pentru ca orezul să fiarbă mai bine. Se lasă totul pe foc pentru 5 minute.


Carnea tocată o punem într-un bol încăpător și adăugăm orezul prefiert, oul, verdeața, tocată mărunt, sare și piper în funcție de gust. Compoziția o frământă bine până când se formeze perișoarele , dar de preferat ar fi cât mai mici pentru a putea fi puse în ciorbă cu lingura.

În momentul în care legumele și zeama au început să fiarbă, vom adăuga rând pe rând și le lăsăm 20 de minute.  Sosul de roșii îl vom adăuga doar după fierbere și îl lăsam 2-3 minute.  La final, după ce se oprește focul, vom pune și verdeața proaspăt tocat mărunt și vom acoperi oala cu ciorbă de perișoare cu capac pentru a rămâne toate aromele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter