Actualitate

Rețetă clasică salată de boeuf pentru Crăciun

Salata de boeuf este unul dintre preparatele care este prezent pe mesele românilor de Crăciun. Gospodinele din toată țara pregătesc după rețeta clasică salata de boeuf, fie cu carne, fie doar cu legume.



Sărbătorile de Crăciun se apropie, iar gospodinele pregătesc cele mai bune preparate în această perioadă. Carnea de porc este alimentul cel mai consumat în această perioadă de românii care nu țin post.

 


Salată de boeuf cu maioneză de casă

Rețeta clasică de salată de boeuf se face cu maioneză de casă, preparată după vechea tradiției.  În comerț găsim deja maioneză gata preparată, dar gustul diferă.

Ingrediente -  Salată de boeuf

Piept de pui
600 g cartofi
6 castraveți murați
5 gogoșari murați
4 morcovi
200 g mazăre congelată
sare
piper


Cum faci maioneza de casă pentru salată de boeuf - Ingrediente

600 ml ulei
2 gălbenușuri fierte
2 gălbenușuri crude
o linguriță muștar
zeamă de lămâie

Cum se prepară salata de boeuf

Spălăm pieptul de pui sau carnea de porc și o punem la fiert într-un vas mare. Înlăturăm spuma constant  și în momentul în care carnea este fiartă se scoate și în supa rămasă se adaugă apă și se pun cartofii la fiert, iar ulterior mazărea și morcovii. În timp ce fierb legumele și carnea, vom tăia castraveții și gogoșarii cubulețe și îi lăsăm la scurs în strecurătoare. În momentul în care legumele sunt fierte, le scoatem și le lăsăm la răcit după care le vom tăia cubulețe mici.


Mod prepare maioneză salată de boeuf

Amestecăm bine gălbenușuruile și vom pune praf de sare, muștar și vom omogeniza totul. Ulterior adăugăm câte puțin ulei și zeamă de lămâie și le maestecăm cu telul până se încorporează tot uleiul. Legumele și carnea se pun într-un vas încăpător, se amestecă bine și se asezonează cu sare și piper. Ultimul pas este adăugarea maionezei peste legume și carne, dar vom lăsa 2 linguri pentru ornamentare.

Salata de boeuf se pune pe un platou și restul se îmbracă în maioneză. Ornarea se face după bunul plac cu murăturile rămase.

Ultimele Stiri
abonare newsletter