Ştiri din Transilvania

Alimentele care ridică nivelul de colesterol din organism. Scapă de ele cât mai repede

Alimentația este principalul factor care influențează nivelul de colesterol în sânge, în special când vine vorba de colesterolul ridicat (LDL).

 

 


Creșterea colesterolului depinde de mai mulți factori și chiar dacă nu consumăm cărnuri grase, uneori ajungem să avem o valoare a colesterolului ridicată. Multe dintre alimentele de origine animală conțin grăsimi saturate care ridică colesterolul, dar marele pericol este provocat de grăsimile trans pe care le găsim în dulciuri, mâncăruri de tip fast food.

 


Ficatul este printre cel mai dăunător colesterolului

Medicii si nutriționiștii spun că ficatul ridică cel mai mult colesterolul. Doar 85 de grame de ficat de vită aduc în corpul nostru 331 de mg de colesterol, în condițiile în care un om trebuie să consume într-o zi întreagă maxim 300 mg de colesterol.

Dacă analizele tale indică o valoare ridicată a colesterolului, atunci e limpede că trebuie să renunți la preparatele din ficat.


Popcornul crește colesterolul

Popcornul este unul dintre cele mai consumate alimante de către români la cinema și sălile de spectacol. Popcornul din comerț este plin de grăsimi sub formă de unt și dacă ai colesterolul mărit e bine să renunți. Dacă îți place atât de mult, poți face popcorn acasă, dar fără să folosești unt.

Fructele de mare

Atenție mare și la fructele de mare care nu toate sunt sănătoase și recomandate organismului. Persoanele cu boli cardiovasculare și colesterol mărit ar fi bine să evite homarul.  La 85 de g de homar vom adăuga 61 de mg de colesterol, fără să mai calculăm untul în care este preparat de anumiți bucătari.


Dulciuri și deserturi

Puțini știu că dulciurile pot conține și ele anumite grăsimi dăunătoare.  Experții au avertizat că alimentele procesate și cele ambalate conțin o cantitate importantă de zahăr adăugat.

Specialiștii au demonstrat că adaosul  de zaharuri2 a fost asociat cu o creștere a colesterolului LDL. Sucurile carbogazoase și băuturile energizante sunt printre cele mai problematice.


Problemele legate de colesterol pot aduce complicații majore în special în viața celor cu boli cardiovasculare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter