Sănătate

Lista celor mai toxice alimente. ATENŢIE la ce puneți pe masă sau ce oferiţi copiilor

Multe dintre alimentele care apar în magazine sunt adevărate bombe, fiind pline de susbtanţe chimice, bine cunoscutele E-uri, despre care ştim cu toţii cât sunt de dăunătoare.

Lista celor mai toxice alimente. ATENŢIE la ce puneți pe masă sau ce oferiţi copiilor Lista celor mai toxice alimente. ATENŢIE la ce puneți pe masă sau ce oferiţi copiilor

Conform unor studii efectuate de specialişti, printre cele mai toxice almente se regăsesc margarina, guma de mestecat, băuturile răcoritoare şi anumite dulciuri. De altfel, două dintre cele mai de întâlnite afecţiuni în ultimii ani, obezitatea şi diabetul sunt provocate în mare parte de alimentele pe care le consumăm.

Consumul constant de produse alimentare aditivate sintetic provoacă distrugerea sistemului imunitar care formează prea mulţi anticorpi care ajung să lucreze împotriva propriului organism şi duc formarea unor tumori maligne.


Margarina, cel mai toxic aliment din magazine

Specialiştii au concluzionat că margarina este cel mai toxic aliment de pe rafturile magazinelor. Margarina a apărut în al Doilea Război Mondial, atunci când untul a fost raţionalizat. Produsul a devenit treptat îmbogăţit cu tot felul de coloranţi, aromatizanţi şi vitamine sintetice care ajută la compunerea unei adevărate bombe.

Grăsimile sintetice nu pot fi arse de organism, iar ele se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizându-l prin depozitarea în țesuturi. Rezulatele pentru inimă, creier și circulația sangvină sunt dezastruoase.


Supă la plic cu gust de cancer

Supele la plic sunt şi ele în top cu un exces glutamat de sodiu, E621, adică substanţa care dezvoltă cel mai uşor cancerul. Peste 90% din conţinutul unui plic este mooglutamat de sodiu, adică substanţe care ne dau senzaţia că în supă avem morcov şi pătrunjel, dar în realitate totul stă cu totul altfel.

Guma de mestecat, inamicul numărul unu pentru copii

Guma de mestecat pentru copii este la fel de toxică. Specialiştii spun că sunt folosite nu mai puţin de şapte-opt substanţe chimie, cele mai multe pe lista celor nocive.Cine mestecă regulat gumă se expune colesterolului (E320), unor  boli ale aparatului bucal (E330, acid citric) și  cancerului (950 si E951).


Sucurile, pline de coloranţi

Cele mai multe dintre sucuri conţin acid citric (E330) sub formă de sare de lămâie. Băuturile cu aromă de citrice sunt dintre cele mai periculoase. Coloranții folosiți, E102 și E110, sunt foarte periculoși.

Dulciurile sunt la fel de dăunătoare. Gemurile din comerţ, bomboanele intens colorate sau zahărul conservat o perioadă lungă sunt la fel de dăunătoare. Producătorii au inventat și substituienți  ai zahărului, dintre care cel mai nociv este aspartamul (E950 și E951), care provoacă peste 70 de tipuri de boli mortale.


Citeşte şi:

7 alimente care devin toxice dacă le reîncălzești

 


Făină toxică: ce tip de faină este toxică, nu trebuie cumpărată

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter