Ştiri din Transilvania

Salvarea din telescaun, provocarea iernii pentru salvamontiști. Pregătiri pe pârtiile de schi din Cluj. FOTO

Salvamontiștii din Cluj s-au pregătit pentru salvarea din telescaun, una dintre cele mai dificile metode de intervenție pe timp de iarnă. Tot mai multe pregătiri pentru sezonul de schi.

 

 


Salvamontiștii din cadrul Salvamont-Salvaspeo Cluj s-au pregătit timp de două zile pentru salvarea din telescaun - „una dintre provocările iernii pentru salvamontiști”, spun aceștia.

 


Iarna bate la ușă, iar vremea începe să fie din ce în ce mai rece. Era de așteptat că pârtiile din județ vor începe să se deschidă, iar de aproximativ o lună au început și pregătirile.

Salvamontiștii sunt și ei în formă, pregătiți să își facă datoria. Aceștia vor putea interveni de îndată în cazul în care telescunul de pe pârtiile de schi se va opri accidental, iar iubitorii de schi vor trebui evacuați.


„Salvamontiștii clujeni s-au pregătit, timp de două zile,  pentru una dintre cele mai nedorite situații ce pot apărea în sezonul de iarnă: oprirea accidentală a telescaunului ce deservește un domeniu schiabil, urmată de necesitatea evacuării turiștilor blocați la înălțime în instalația de transport pe cablu.

Exercițiul de salvare din telescaun face parte din pregătirea periodică a salvatorilor montani și are loc în fiecare an înaintea deschiderii sezonului de iarnă. Operațiunile de evacuare din telescaun necesită o tehnică  specială dar și o viteză de intervenție ridicată, din pricina condițiilor meteo de iarnă, pentru a limita timpul de expunere la frig și vânt a celor blocați în telescaun.”, scrie pe pagina de Facebook Salvamont-Salvaspeo Cluj.


Foto: Facebook Salvamont-Salvaspeo Cluj.

CITEȘTE ȘI:


Clujeancă salvată de echipaje Salvamont din Munții Apuseni, după ce și-a rupt un picior

 

Ambulanță înzăpezită la Mărișel. Pacientă confirmată cu COVID19, preluată de Salvamont - FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter