Ştiri din Transilvania

Lucrările de pe Autostrada Sebeș-Turda întrerup circulația feroviară. Cum va fi afectat mersul trenurilor?

Lucrările grăbite de pe Autostrada A10 Sebeș – Turda opresc circulația trenurilor în zonă.

 

 


Compania Națională de Căi Ferate CFR SA anunță că, în zilele de 2-3 decembrie și 7-8 decembrie 2020, circulația feroviară va f întreruptă pe tronsoanele Teiuș – Coșlariu și Teiuș – Pod Mureș (în direcția Blaj).

 


Potrivit CFR, circulația trenurilor se va face în condiții speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto, în intervalul orar 11:40-15:40. În zilele menționate, compania Aktor va face lucrări de amplasare a grinzilor pe pasajul rutier superior.

Lucrările sunt aferente nodului rutier din zona stației Teiuș, parte a tronsonului de Autostradă Sebeș – Turda, lucrări care necesită închiderea totală a circulației feroviare pe distanțele Teiuș – Coșlariu și Teiuș – Pod Mureș (în direcția Blaj).


Circulație feroviară întreruptă. Trenurile la care se va face transbordare

Constructorul care va desfășura lucrările sus-menționate va asigura transbordare cu mijloace auto a călătorilor din următoarele trenuri:

– IR 1745 (care va circula ca tren IR 12745) – transbordare pe distanța Copșa Mică – Teiuș. Călătorii vor fi preluați de pe platforma din spatele clădirii stației și vor fi debarcați pe platforma din spatele clădirii de la Teiuș. Autobuzele vor mai opri în spatele stației Blaj pentru debarcare/îmbarcare călători, conform orarului de mers al trenului 1745.


– IR 1746 (care va circula ca tren IR 12746) – transbordare pe distanța Teiuș – Copșa Mică. Pasagerii vor fi preluați de pe platforma din spatele clădirii stației și vor fi debarcați pe platforma din spatele clădiri de la Teiuș. Autobuzele vor mai opri în spatele stației Blaj pentru debarcare/îmbarcare călători, conform orarului de mers al trenului 1745.

– Regio 3511 (care va circula ca tren R 12325) – transbordare pe distanța Blaj – Teiuș. Călătorii vor fi preluați de pe platforma din spatele clădirii stației și vor fi debarcați pe platforma din spatele clădiri de la Teiuș. Autobuzele vor mai opri pe traseul rutier pentru îmbarcare/debarcare călători din Hm Crăciunel și PO Cistei (preluarea călătorilor se va face din stațiile de autobuz, aferente celor două localități), conform orarului de mers al trenului 3511.


– Regio 3514 (care va circula ca tren R 12326) – transbordare pe distanta Teiuș – Blaj. Călătorii vor fi preluați de pe platforma din spatele clădirii stației și vor fi debarcați pe platforma din spatele clădiri de la Teiuș. Autobuzele vor mai opri pe traseul rutier pentru îmbarcare/debarcare călători din Hm Crăciunel și PO Cistei (preluarea călătorilor se va face din stațiile de autobuz aferente celor două localități), conform orarului de mers al trenului 3511.

Autobuzele pentru transbordare vor fi inscripționate „Cursă specială CFR” și vor fi însoțite de personalul CFR Călători Brașov, care va supraveghea și operațiunile de îmbarcare din parcurs, potrivit Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

CITEȘTE ȘI:

Un tronson din Autostrada Sebeș-Turda va fi deschis în această toamnă FOTO/VIDEO


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter