Ştiri din Transilvania

Încep lucrările la metroul din Cluj!

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță începerea primelor lucrări în cadrul proiectului metroului.

incep-lucrarile-la-metroul-din-cluj incep-lucrarile-la-metroul-din-cluj

 

 


Administrația locală anunță începerea lucrărilor de foraje geotehnice aferente proiectului „Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida” – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții”.

 


Conform procedurilor specifice, echipele tehnice se vor deplasa în zonele studiate pentru a efectua lucrările necesare acestei faze. Primăria municipiului Cluj-Napoca, în calitate de autoritate contractantă, solicită cetățenilor care dețin cu orice titlu imobile situate de-a lungul coridorului și în cadrul zonelor studiate să permită accesul echipelor tehnice și utilajelor acestora pentru efectuarea în bune condiții a realizării forajelor geotehnice.

Activitățile menționate mai sus, necesare elaborării proiectului de metrou, sunt organizate în conformitate cu prevederile Legii 255/2010. De asemenea, forajele geotehnice vor fi realizate în perioada octombrie-decembrie 2020. Primăria Cluj-Napoca dă asigurări că „este la dispoziția cetățenilor pentru informații cu privire la proiectele sale de investiții aflate în diferite faze de dezvoltare”.


Care sunt obiectivele principale ale proiectului metrou?

1. Îmbunătățirea atractivității sistemului de transport public durabil metropolitan în vederea accesării rapide a oportunităților socio-economice din zona de studiu aflată pe axa est-vest a municipiului;

2. Sprijinirea aspirațiilor de creștere economică și a creșterii ocupării forței de muncă prin asigurarea unei capacități de transport îmbunătățite pentru deservirea axei est-vest a zonei metropolitane;


3. Reducerea impactului activităților de transport (poluarea aerului și zgomotul) asupra mediului în cadrul zonei de studiu prin asigurarea unei axe de transport durabil, care să contribuie la re-distribuția modală de la transportul cu autoturismul personal.

CITEȘTE ȘI:


TOT ce trebuie să știi despre metroul din Cluj. Costuri, durată, lungime pentru Magistrala I

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter