Ştiri din Transilvania

Ora de iarnă 2020. Se schimbă ora în acest weekend! Vom dormi mai mult cu o oră

În ultimul weekend din luna octombrie se va schimba ora. În noaptea de 24 spre 25 octombrie ora 04:00 va deveni ora 03:00.

se-schimba-ora-in-acest-weekend-vom-dormi-mai-mult-cu-o-ora se-schimba-ora-in-acest-weekend-vom-dormi-mai-mult-cu-o-ora

 

 


România trece la ora de iarnă în acest weekend. În noaptea de 24 spre 25 octombrie ora 04:00 va devein ora 03:00, prin urmare vom dormi cu o oră în plus, iar 25 octombrie va fi cea mai lungă zi din an.

În utimul weekend din octombrie românii îşi vor da ceasurile înapoi cu o oră, și se vor bucura de o oră în plus la somn înainte de a merge la muncă. Ora de iarnă se aplică, în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie.


Din 2021 nu se va mai schimba ora

Chiar dacă Parlamentul European a adoptat renunțarea la schimbarea sezonieră a orei, aceast lucru se va întâmpla începând cu anul 2021. Așadar, România își va mai schimba de câteva ori ora sezonieră, iar apoi va decide dacă va păstra ora de iarnă, care este valabilă în mai toate statele, sau va adopta ora de vară. 


Eurodeputații au votat în favoarea renunțării la practica de ajustare a ceasurilor cu o oră în primăvară și toamnă începând cu 2021. La ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră (ora 3:00 devine ora 4:00).

CITEȘTE ȘI:


Transfăgărășan, acoperit de zăpadă! Drumarii au turnat două tone de sare pe carosabil

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter