Ştiri din Transilvania

Rețetă de conopidă la cuptor. Se prepară ușor și e delicioasă!

Dacă vrei să prepari o mâncare la cuptor, foarte delicioasă, trebuie să încerci această reţetă cu conopidă. Se prepară ușor și e foarte sănătoasă.

 

 


Uşor de preparat, aceasta necesită o cantitate generoasă de brânză, aşa că poţi folosi parmezan, cheddar sau brânză mozzarella.

 


Ingrediente

500-600 g conopidă (tăiată bucheţele)

½ lămâie, ca să eviţi mirosul neplăcut atunci când fierbi conopida


300 ml lapte

1 lingură ulei de măsline


1 ou

2 linguri făină


½ linguriţă sare

1 linguriţă piper negru măcinat

100 g parmezan

Cum se prepară conopidă la cuptor?

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Prepari bucheţelele de conopidă la aburi. Dacă nu ai o oală de fiert cu aburi din inox, încearcă altă metodă. Umpli o oală mare cu apă, pui conopida tăiată şi laşi apa să dea în clocot.

Laşi să fiarbă la foc mic 10 minute sau până se înmoaie conopida. Pui o jumătate de lămâie în apa în care fierbe sau atunci când o prepari la aburi, ca să eviţi mirosurile neplăcute. Scurgi apa şi dai bucheţelele de conopidă prin jet de apă rece. Scurgi şi dai deoparte legumele.

Amesteci laptele, uleiul de măsline şi oul într-un vas. Încorporezi făina, condimentezi cu sare şi piper şi amesteci până la omogenizare. Pui trei sferturi din cantitatea de parmezan.

Adaugi conopida în sosul acesta cremos şi o acoperi bine, apoi o torni într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins 40 de minute.

Scoţi tava din cuptor, presari cu restul de parmezan ras şi mai laşi conopida la cuptor 5 minute sau până se topeşte brânza. Când s-a rumenit frumos, o scoţi din cuptor şi o serveşti caldă.

 

CITEȘTE ȘI

Rețetă zacuscă de vinete și ardei. Cel mai ușor mod de preparare

 

abonare newsletter