Ştiri din Transilvania

Prințul Charles, ambasadorul turismului local în România. Ceea ce nu reușește Ministerul Turismului, o face prințul de Wales! VIDEO

În contextul pandemiei de coronavirus, prințul Charles încearcă să convingă românii să redescopere țara lor minunată și să-și petreacă vacanța în România.

Prințul Charles, ambasadorul turismului local în România. Ceea ce nu reușește Ministerul Turismului, o face prințul de Wales! Prințul Charles, ambasadorul turismului local în România. Ceea ce nu reușește Ministerul Turismului, o face prințul de Wales!

 

 


„De-a lungul anilor, de la prima mea vizită cu peste 20 de ani în urmă, am ajuns să cunosc și să apreciez atât de multe în România: moștenirea ei istorică excepțională și neîntrecuta ei biodiversitate, întinsele ei păduri mixte și încântătoarele ei priveliști. Am vizitat multe locuri, dar încă sunt multe altele pe care-mi doresc să le explorez”, mărturisește Charles, într-un clip de promovare a turismului local.

 


România este o țară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare și mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele și mănăstirile Bucovinei, Moldovei și Maramureșului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecțiile neprețuite din muzeele Bucureștiului sau frumusețea sălbatică a defileului Porțile de Fier, castelele, munții și satele săsești ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului și Crișanei”, afirmă prințul de Wales.

România, un colț deosebit al Europei

Prințul Charles spune că, în timp ce peste tot în lume, țările și-au închis granițele și oamenii au fost nevoiți să pună capăt călătoriilor, industria turismului suferă din plin. Odată cu restricțiile severe de călătorie, oamenii au ocazia să redescopere țara în care trăiesc – „să-și redescopere rădăcinile” –, fiind convins că românii vor avea motive să fie mândri de țara lor.


 


„Moștenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortărețele dacilor și cetățile grecești Histria și Argamum. O atât de bogată diversitate naturală și culturală reunită sub același drapel este remarcabilă și este una din caracteristicile care fac din România acest colț deosebit al Europei. Remarcabilă în aceeași măsură este hotărârea poporului român de a-și conserva și proteja patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meșteșugurile și tradițiile și de a păstra ce e mai bun din trecut pe măsură ce construiește un viitor mai senin”, continuă prințul Charles.

Prințul Charles: „Redescoperă România, fii mândru de ea!”

„Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute și apreciate de tot mai mulți oameni. Anul acesta, trăim cu toții momente de profundă schimbare, în care viețile noastre au fost bulversate de prima pandemie majoră din istoria contemporană. Este o perioadă de imensă incertitudine și teamă, nu doar pentru siguranța celor din jurul nostru, a prietenilor și familie noastre, ci și pentru viitoarea bunăstare și mijloacele de trai ale atâtor oameni”, mai spune Charles.


În finalul mesajului său, prințul îndeamnă românii să-și (re)descopere țara și să fie mândri de natura, fauna sălbatică, gastronomia, tradițiile și cultura ei. Realizatorul filmului, Charlie Ottley, care a spus în trecut că „iubeşte România mai mult decât orice ţară din lume”, a întărit același mesaj. El a făcut un apel către români să îşi petreacă vacanţele în ţară, să descopere România, să cheltuiască banii aici, nu în străinătate, pentru că în acest fel vor susţine turismul intern și vor oferi șansa la noi locuri de muncă.

„România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îl număr printre strămoșii mei pe Vlad Țepeș, ceea ce ar putea explica de ce la fiecare vizită, o parte din mine se simte acasă. Voi continua, atât cât mă țin puterile, să pledez pentru importanța protejării și celebrării comorilor unice ale României, a satelor, a clădirilor istorice, a tradiției culinare și a prețioasei biodiversități, a faunei sălbatice și a pădurilor maiestuoase.” – Prințul Charles de Wales

CITEȘTE ȘI:

Sângele clujean al Prinţului Charles - FOTO

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter