Ştiri din Transilvania

Top 5 cele mai frumoase străzi din Cluj-Napoca

Când clujenii se gândesc la frumusețea orașului enumeră atracțiile turistice, parcurile sau localurile, însă trec cu vederea peste frumusețea străzilor pe care le cutreieră zilnic.

Top 5 cele mai frumoase străzi din Cluj-Napoca Top 5 cele mai frumoase străzi din Cluj-Napoca

Oamenii sunt atât de absorbiți de rutina zilnică, încât pot merge prin oraș cu ochii închiși și au uitat să se bucure de frumusețea acestuia. Deși este ușor să te pierzi în jungla urbană, oamenii nu trebuie să uite faptul că Cluj-Napoca se bucură de o încărcătură istorică impresionantă din toate punctele de vedere. Iată acela mai frumoase 5 străzi din Cluj:

Strada Andrei Șaguna – pavată cu piatră cubică, strada de pe malul Canalului Morii nu este atât de populară printre turiști. Fiind destul de mică, aceasta a rămas cu aceeași frumusețe de altă dată, păstrându-și stilul clasic. Aerul istoric al străzii provine și din pricina clădirilor vechi, spre care oamenii au acces cu ajutorul unor podulețe.


Străzile din centrul orașului și-au făcut și ele loc în topul celor mai frumoase din oraș

Bulevardul Eroilor – în perioada medievală, strada era considerată cea mai importantă arteră a orașului, dar și în prezent se bucură de popularitate. Multe monumente care se află pe această stradă, dar și locațiile moderne, băncile și traficul redus, îmbie trecătorii să încetinească pasul și să  se relaxeze.

Strada Iuliu Maniu – este denumită metaforic „strada în oglindă” din cauza celor două clădiri identice. Această stradă este un adevărat conglomerat de clădiri istorice care îi oferă unicitate. Prin intersecția cu strada Baba Novac se formează o cruce a patru biserici, ce simbolizează cele patru mari confesiuni are orașului.


Strada Potaissa – încă se mai bucură de fragmente din zidul fostei cetăți medievale. În acest loc se organizeaza anual festivaluri istorice, precum Târgul „Satul vine la oraș”.

Strada Fortăreței – de asemenea pavată cu piatră cubică, este înconjurată de clădiri istorice cu arhitecturi inedite care taie respirația. Acesta stradă găzduiește și „Facultatea de Istorie și Filozofie” din cadrul UBB.


Citește și:

Reguli STRICTE la Zilele Culturale Maghiare din Cluj 2020. Fără concerte, târguri și petreceri!

 


City Rocks ajunge la Cluj-Napoca! 500 de muzicieni vor cânta simultan în Piața Unirii

 

 

abonare newsletter