Monitorul Cartierelor

City Rocks ajunge la Cluj-Napoca! 500 de muzicieni vor cânta simultan în Piața Unirii

500 de rockeri ar urma să cânte simultan în Piața Unirii din Cluj-Napoca, într-un eveniment programat în data de 5 septembrie.

City Rocks ajunge la Cluj-Napoca! 500 de muzicieni vor cânta simultan în Piața Unirii City Rocks ajunge la Cluj-Napoca! 500 de muzicieni vor cânta simultan în Piața Unirii

Evenimentul a avut loc prima dată în Italia, iar anul trecut, în Ungaria, pe care l-a urmărit și Kinizsi Zoltán, cel care a decis să aducă conceptul și la Cluj-Napoca. De la un simplu flash mob, evenimentul a crescut în anvergură în timp. La bază sunt trei instrumente – chitară, tobe și bas – completate de vocaliști.

„Avem deja un playlist cu 10 piese, se va cânta Queen – We Will Rock You, Metallica, se vorbește de Megadeth, în fine, sunt piese clasice”, a declarat Kinizsi, într-un interviu pentru EBS Radio. Inițial, concertul inedit, care va reuni maximum 500 de artiști, era programat să se defășoare în cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Cluj-Napoca.


Evenimentul City Rocks este deschis pentru toată lumea, indiferent de etnie

„Zilele Culturale Maghiare vor avea loc la Cluj, dar într-o formă mult mai restrânsă decât ne-am obișnuit. Ne-am gândit atunci că trebuie să facem evenimentul acesta separat. Și se va desfășura acest eveniment minunat doar în cazul în care situația epideimologică ne va permite atunci, la data de 5 septembrie. Noi, totuși, ne pregătim”, a mai spus Kinizsi Zoltán.

Potrivit organizatorilor, evenimentul este deschis pentru cei care cântă la instrumentele de mai sus și vocaliști, atât amatori, cât și profesioniști. Totuși sub un anumit nivel, amatorii nu vor fi acceptați. „Noi așteptăm pe toată lumea, nu contează ce limbă vorbește. Esențial este să ne înțelegem pe limba muzicii rock”, a mai spus Kinizsi.


CITEȘTE ȘI:

Vioara Stradivarius Elder-Voicu a răsunat în Piața Unirii la concertul lui Alexandru Tomescu
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter