Ştiri din Transilvania

Tinerii clujeni „atacă” COVID-ul prin muzică!

Orchestra ATAC, formată din 20 de tineri muzicieni, va susține un concert caritabil, în curtea Spitalului Clinic Municipal din Cluj-Napoca, dedicat bolnavilor și cadrelor medicale. Evenimentul va avea loc vineri, 24 iulie 2020, de la ora 11:00.

Tinerii clujeni „atacă” COVID-ul prin muzică! Tinerii clujeni „atacă” COVID-ul prin muzică!

Artiștii vor să aducă bucurie în sufletele bolnavilor, dar și a cadrelor medicale, în semn de respect pentru munca depusă în lupta cu coronavirusul. Concertul este organizat astfel încât oamenii să se poată bucura de actul artistic, respectând normele de distanțare socială.

Violoncelistul Octavian Lup este cunoscut la nivel național și internațional

Proiectul „New Hope” a fost conceput în 2019 de violoncelistul Octavian Lup, în colaborare cu orchestra ATAC, cu scopul de readuce speranța în inimile oamenilor. Astfel, orchestra va duce muzica clasică și în alte județe din țară. Acest proiect plănuiește să meargă în locurile în care oamenii își petrec cu durere zilele, precum spitale, azile de bătrâni și chiar penitenciare.


„După cum spunea marele George Enescu, muzica trebuie să pornească de la inimă și să se adreseze inimii. Acesta este și scopul proiectului New Hope și anume de a ajunge la sufletele oamenilor. Ne adresăm în special celor care sunt în suferință, pe un pat de spital și nu pot ajunge la un concert sau într-o sală de spectacole. De aceea venim noi la ei cu o orchestră întreagă,formată din peste 20 de oameni”, a declarat violoncelistul Octavian Lup.

Octavian Lup este unul dintre cei mai străluciți violonceliști ai generație sale, făcând parte din topul soliștilor români care au reușit să se impună pe cele mai importante scene naționale și internaționale. Laureat al multor concursuri din România și din străinătate, Octavian Lup a concertat pe patru continente ale lumii, alături de nume mari din domeniul muzicii clasice. Din 2019 este doctor în muzică și face parte din orchestra Operei Naționale din București, în paralel cu activitatea solistică și pedagogică.


Cine sunt tinerii din Asociația Tinerilor Artiști Clujeni (ATAC)?

Orchestra este formată din cei mai importanți muzicieni români ai tinerei generații. Aceștia sunt recunoscuți la nivel național, cât și internațional. Colectivul orchestral are ca scop creșterea nivelului de conștientizare a muzicii clasice și de educare civică și morală a publicului tânăr.

ATAC Orchestra este un concept al Asociației Tinerilor Artiști Clujeni, creat de artistul Raul David Lenart, cu rolul de a oferi o șansă tinerilor instrumentiști să-și pună în valoare talentul interpretativ. Numele dat sugestiv asociației reprezintă tinerețea, dinamica și energia emanată de un colectiv orchestral tânăr și pasionat. Scopul asociației este printre altele creștere anivelului de conștientizare a muzicii clasice și oferirea unui suport pentru educarea civică și morală a publicului tânăr.


CITEȘTE ȘI:

Un tânăr va parcurge 432 km între Cluj-Napoca și Iași pentru a salva o viață
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter