Ştiri din Transilvania

Cel mai frumos drum din Țara Moților a fost modernizat. Este turnat asfalt proaspăt

A fost finalizată asfaltarea drumului județean 107T, ce leagă localitatea clujeană Mărişel de Măguri Răcătău.

Cel mai frumos drum din Țara Moților a fost modernizat. Este turnat asfalt proaspăt Cel mai frumos drum din Țara Moților a fost modernizat. Este turnat asfalt proaspăt

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic, a iubitorilor de munte şi a locuitorilor din zonă faptul că, în cadrul lucrărilor de întreținere desfășurate pe drumul județean 107T Mărişel – Măguri Răcătău – Măguri, a fost finalizată asfaltarea sectorului Mărişel – Măguri Răcătău. Acesta are o lungime de 6,165 kilometri, de la km 5+435 la km 11+600.

În prealabil, au fost executate lucrări constând în reprofilarea drumului cu cilindrare și adaos de piatră, șanțuri, lucrări la podețe, tăierea vegetației și a lăstărișului din apropierea căii de rulare, așternerea de strat de piatră cu cilindrare, aşternere de strat de balast stabilizat, precum și alte lucrări pregătitoare în vederea asfaltării.


Sectorul Măguri Răcătău – Măguri a fost asfaltat în mai

Pentru completa finalizare a lucrărilor urmează a mai fi executate o serie de operațiuni constând în realizarea de acostamente, montarea de parapeți metalici în zonele unde situația o impune, precum și marcajele, respectiv semnalizarea rutieră, oferă asigurări reprezentanții forului administrativ județean.

În cursul lunii mai, a fost asfaltat sectorul de drum Măguri Răcătău – Măguri în lungime de 4,53 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 16+800 și 21+330. În ceea ce privește sectoarele cuprinse între km 1+000 și km 5+435, respectiv între km 11+600 și km 16+800, acestea au fost asfaltate în cursul anilor trecuți, cu precădere în cursul anului 2019.


CITEȘTE ȘI:

Era privată sau nu? O stradă care arăta ca după bombardament, la nici 10 minute de centrul Clujului, este modernizată
 

abonare newsletter