Ştiri din Transilvania

În sfârșit, bucurie pentru iubitorii de munte! Se vede asfaltul pe un drum județean turistic

Sectorul de drum între localitățile clujene Măguri și Măguri Răcătău a fost asfaltat.

in-sfarsit-bucurie-pentru-iubitorii-de-munte-se-vede-asfaltul-pe-un-drum-judetean-turistic in-sfarsit-bucurie-pentru-iubitorii-de-munte-se-vede-asfaltul-pe-un-drum-judetean-turistic

În cadrul lucrărilor de întreținere desfășurate pe drumul județean 107T Măguri – Măguri Răcătău – Mărișel, a fost finalizată asfaltarea sectorului de drum Măguri – Măguri Răcătău, anunță reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Cluj. Acesta are o lungime de 4,53 kilometri și se situează între pozițiile kilometrice 16+800 și 21+330.

Anterior asfaltării, au fost executate lucrări constând în reprofilarea drumului cu cilindrare și adaos de piatră, șanțuri, lucrări la podețe, tăierea vegetației și a lăstărișului din apropierea căii de rulare, așternerea de strat de piatră cu cilindrare, precum și alte lucrări pregătitoare în vederea asfaltării.


Pentru completa finalizare a lucrărilor, urmează să mai fie realizate și completate acostamente și să fie executate lucrări de marcaje și semnalizare rutieră, potrivit forului administrativ județean. Astfel, CJ Cluj vine cu o veste bună pentru iubitorii de munte și localnicii din zona Măguri, având în vedere că DJ 107T era într-o stare execrabilă pe acest sector.

Urmează să fie asfaltată porțiunea Măguri-Răcătău – Mărișel

Zona Măguri-Răcătău – Mărişel are un potenţial turistic extraordinar, însă drumul judeţean care face legătura între cele două localităţi este mai degrabă un drum forestier, şi acela de o proastă calitate.


În iunie 2018, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe, se lăuda anunţând „lucrări de întreţinere” pe drumul judetean 107T Măguri Răcătău – Măguri. În realitate, susține deputatul PSD de Cluj Horia Nasra, probabil „a reabilitat drumul cu plugul sau alte utilaje agricole”.

Cu toate acestea, în perioada următoare, lucrările pe acest drum vor continua cu asfaltarea sectorului de drum Măguri Răcătău – Mărișel. Acesta are o lungime de 6,165 kilometri, mai exact de la km 5+435 la km 11+600. În prezent, pe acest sector continuă lucrările de așternere de strat de piatră cu cilindrare, în vederea asfaltării.


„Reamintim, în acest context, faptul că sectoarele cuprinse între km 1+000 și km 5+435, respectiv între km 11+600 și km 16+800, au fost asfaltate în cursul anilor trecuți, cu precădere în cursul anului 2019”, mai transmit reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

CITEȘTE ȘI:


Un drum surpat din Cluj va fi refăcut. Lucrări de peste 3,3 mil. lei
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter