Ştiri din Transilvania

Strigăt de la Cluj: România, mereu mai cu moț! În toată Europa, până și în Bulgaria, se poate rezolva o chestiune importantă pentru viața socială. La noi, NU!

În timp ce în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, măsurile de relaxare a restricțiilor permit mici „delicii” pentru viața socială, în România Guvernul se încăpățânează să spună „NU!”.

strigat-de-la-cluj-romania-mereu-mai-cu-mot-in-toata-europa-pana-si-in-bulgaria-se-poate-rezolva-o-chestiune-importanta-pentru-viata-sociala-la-noi-nu, sursă foto: Facebook Tudor Giurgiu strigat-de-la-cluj-romania-mereu-mai-cu-mot-in-toata-europa-pana-si-in-bulgaria-se-poate-rezolva-o-chestiune-importanta-pentru-viata-sociala-la-noi-nu, sursă foto: Facebook Tudor Giurgiu

În Polonia, cinematografele open-air și drive-in-urile sunt deschise de luni, 18 mai. La vecinii de la sud de Dunăre, Bulgaria, sălile mici de cinema s-au deschis încă din 11 mai, la 30% capacitate. În Olanda, sălile de cinema se deschid după 20 mai, respectând normele din celelalte țări europene.

Mai departe, în Cehia, cinemaurile se deschid din 25 mai, cu un rând liber între oameni, scaune libere între cei care nu sunt fac parte din același grup, respectiv fără mâncare și băutură în sală. De asemenea, cinematografele în aer liber se deschid în Grecia din 1 iunie. Scaunele trebuie puse la 1,5 metri distanță.


Italia și Spania, lovite crunt de pandemia de COVID-19, deschid ușile sălilor de cinematograf

Până și în cele mai lovite țări de pandemia de coronavirus există soluții. În Italia, sălile se deschid în 15 iunie, la o capacitate maximă de 300 locuri ocupate, iar cinemaurile în aer liber mai devreme, limita fiind de 1.000! de scaune. Totodată, în Spania, cinematografele se redeschid din 25 mai, la o treime din capacitate.

Tudor Giurgiu, director TIFF: „În România, NU la drive-in, NU la open air shows, NIMIC despre redeschiderea sălilor!”

„În România, NU la drive-in, NU la open air shows, NIMIC despre redeschiderea sălilor. Și n-o să-mi spuneți că România este cea mai afectată țară dintre toate... O să scriem noi, cineaștii, oamenii din domeniu propuneri de norme, date, un «how to do», totul e să ne și asculte cineva”, a răbufnit Tudor Giurgiu, directorul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).


Declarația vine după ce Guvernul Orban a decis interzicerea organizării de evenimente în aer liber pe perioada stării de alertă. Directorul TIFF a dorit să pregătească o mică surpriză clujenilor și iubitorilor de film, organizând un eveniment de tip drive-in în 29 mai, data fixată inițial pentru ediția din 2020 a festivalului.

CITEȘTE ȘI:


Spectacolele în aer liber ar putea fi permise după 1 iunie. Ce se întâmplă cu Untold sau Electric Castle?

 

abonare newsletter