Electric Castle

Spectacolele în aer liber ar putea fi permise după 1 iunie. Ce se întâmplă cu Untold sau Electric Castle

Spectacolele în aer liber ar putea fi reluate, de la începutul lunii viitoare, potrivit ministrului Culturii, însă cu un număr limită de participanți.

Spectacolele în aer liber și festivalurile ar putea fi permise după 1 iunie Spectacolele în aer liber și festivalurile ar putea fi permise după 1 iunie

Ministrul Bogdan Gheorghiu a precizat că a discutat cu premierul Ludovic Orban, care ar fi arătat deschidere spre această propunere. Astfel, începând cu 1 iunie, spectacolelel și festivalurile organizate în aer liber cu mai puțin de 4000 de participanți ar putea fi reluate

„Chiar azi am avut o întâlnire cu premierul și cu mediul artistic, unde am discutat aspectul permiterii reluării spectacolelor, într-o primă fază doar în aer liber. Varianta optimistă este începutul lunii iunie, în cazul în care cifrele evoluează pozitiv. Sunt niște norme clare, inclusiv în cazul permiterii reluării filmărilor pentru producții cinematografice: evitarea oricărei apropieri între personaje, testarea actorilor înainte de fiecare spectacol, publicul să respecte distanțarea socială. Spectacolele în aer liber vor fi organizate într-un spațiu clar delimitat, astfel încât să existe un control asupra numărului de participanți. Azi am discutat de cifre între 300 și 500 de spectatori”, a precizat ministrul Culturii, într-o intervenție la DigiFM.


La rândul său, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că își dorește reluarea activității culturale, „însă în funcție de evoluția epidemiologică și în baza unui plan bine gândit, astfel încât să nu existe riscuri de infectare a participanților la manifestările culturale”.

Cât privește marile festivaluri, cum sunt Untold sau NeverSea, acestea vor rămâne deocamdată interzise, urmând să fie și ele reluate de îndată ce numărul cazurilor de coronavirus va scădea simțitor.


CITEȘTE ȘI

Directorul TIFF, Tudor Giurgiu, REVOLTAT pe Guvern: „Plănuiam o chestie mișto, de bun simț”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter