Ştiri din Transilvania

Lucrările de reparații la acoperișul Castelului Corvinilor s-au încheiat

Lucrările de reparații la acoperișul Castelului Corvinilor din Hunedoara s-au încheiat, astfel că monumentul istoric nu mai este în pericol din cauza infiltrațiilor de apă provenită din precipitații.

"Lucrările au început în luna iulie și au costat 1,2 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată în totalitate de la bugetul local al Primăriei Hunedoara. Executantul lucrării a înțeles urgența acesteia și a terminat reparațiile mai repede față de ceea ce era stabilit. Acum nu o să mai avem probleme cu infiltrațiile din precipitații", a declarat miercuri directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca, informează Agerpres.

Operațiunile au vizat reparații și schimbarea țiglei la acoperișul Turnului Toboșarilor și la cel al Aripii Bethlen. Pentru unele zone a fost nevoie de multă migală, în condițiile în care la Turnul Toboșarilor fiecare țiglă a fost tăiată pe margine câte un centimetru, pentru ca la asamblare să poată fi respectată raza de curbură a acoperișului. Tot la Turnul Toboșarilor au fost curățate mai multe elemente din piatră și au fost consolidate mai multe console care creau probleme de estetică. De asemenea, au fost instalate burlane pentru captarea și transportul apei de ploaie.


Conform datelor oficiale, Castelul Corvinilor a fost vizitat anul trecut de peste 250.000 de turiști, iar în luna august 2014 a fost întregistrat un număr record de 60.000 de persoane care au trecut pragul acestui monument medieval din secolul al XV-lea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter