Ştiri din Transilvania

Alegeri prezidenţiale. Peripeţiile dintr-o secţie de votare din Bistriţa-Năsăud

O secţie de votare din Bistriţa-Năsăud a rămas fără curent electric, cu aproximativ trei ore înainte de începerea scrutinului, după ce o maşină a intrat într-un stâlp de electricitate şi l-a rupt, iar angajaţii primăriei au adus un generator, astfel că secţia de votare a fost deschisă la ora 7.00.

Secţia de votare din satul Mocod, judeţul Bistriţa-Năsăud, a rămas fără curent electric în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce o maşină a intrat într-un stâlp de electricitate, pe care l-a rupt, relatează Mediafax.

Mircea Runcan, primarul comunei Nimigea, de care aparţine satul Mocod, a declarat că accidentul s-a petrecut în jurul orei 03.00, într-o curbă de pe DN 17 D.


“Un autoturism Mercedes a intrat într-un stâlp şi a lăsat în beznă o parte din satul Mocod. Noi avem generator la Primărie şi l-am dus de urgenţă acolo, l-am montat, astfel că secţia de votare s-a putut deschide la ora 7.00. Electrica lucrează acum să remedieze avaria”, a spus primarul.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud, judecătorul Ioan Părăuan, a declarat că acesta a fost singurul incident înregistrat în judeţ înainte de deschiderea urnelor, iar situaţia s-a rezolvat după aducerea generatorului, care a permis deschiderea secţiei de votare duminică dimineaţă, la ora 7.00.


“Este singurul incident pe care l-am avut înainte de deschiderea secţiilor de votare, dar în curs de remediere”, a spus Ioan Părăuan.

În Bistriţa-Năsăud, sunt aşteptaţi la urne 262.104 de cetăţeni cu drept de vot, în judeţ fiind amenajate 313 secţii de votare, din care 57 în municipiul Bistriţa.


Pentru judeţul Bistriţa-Năsăud au fost tipărite 288.621 de buletine de vot şi au fost repartizate 261.404 de timbre autocolante.

Cheltuielile cu organizarea alegerilor prezidenţiale în judeţ se ridică la peste două milioane de lei, bani repartizaţi Prefecturii Bistriţa-Năsăud de Ministerul Afacerilor Interne. Din această sumă, 1,6 milioane de lei reprezintă bani pentru plata personalului, 467.000 de lei pentru bunuri şi servicii şi 10.000 de lei pentru active fixe nefinanciare. Din bugetul alocat, se vor plăti indemnizaţiile membrilor Biroului Electoral Judeţean, membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare, personalului tehnic auxiliar şi statisticienilor.

abonare newsletter