Ştiri din Transilvania

BISTRIȚA: Ambulatoriul Spitalului Judeţean, reabilitat cu 9,9 milioane de lei

Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa va fi modernizat în cadrul unui proiect din fonduri europene în valoare totală de peste 36 de milioane de lei, lucrările de reabilitare, estimate la 9,9 milioane de lei, urmând să fie finalizate în 16 luni.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă prilejuită de semnarea contractului cu firmele care vor executa lucrările, că proiectul de reabilitare a Ambulatoriului SJU Bistriţa e finanţat cu bani europeni, suma totală alocată fiind de aproape opt milioane de euro, informează Mediafax.

"Lucrările de reabilitare vor fi realizate în 16 luni. Licitaţia pentru contractul de lucrări a fost atribuită asocierii dintre SC Euras SRL Satu Mare, SC Creativ Group SRL Bistriţa şi SC Izorep SRL Târgu Mureş, oferta câştigătoare fiind de 9,9 milioane de lei fără TVA. Contractul presupune execuţia lucrărilor de construcţii şi furnizare echipament tehnologic. La finalul anului 2015 vom avea un ambulatoriu modernizat, cu tot ceea ce trebuie în fiecare cabinet medical", a spus preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud.


La rândul său, managerul SJU Bistriţa, Mircea Gelu Buta, a declarat că, pe perioada în care se va lucra la reabilitarea clădirii, ambulatoriul se va muta de pe strada Gării pe strada Alba Iulia unde funcţionează secţia de Boli Infecţioase a spitalului şi cea de Oncologie.

"În maximum două săptămâni, eliberăm clădirea de pe strada Gării, pentru ca să înceapă lucrările. Sunt suficiente spaţii pe strada Alba Iulia, la parter, pentru ca să mutăm cabinetele din Ambulatoriu", a spus el.


Directorul administrativ al SJU Bistriţa, Gabriel Lazany, a explicat şi cum va arăta noul ambulatoriu.

"Va fi o clădire modernă cu cabinete dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Se va rezolva problema accesului persoanelor cu dizabilităţi care, la ora actuală, nu pot ajunge la etajele superioare, s-au ales soluţii moderne pentru energia termică şi electrică. Vor fi montate pompe de căldură. Fiecare cabinet va fi climatizat, va fi instalaţie de sterilizare a aerului în fiecare încăpere. Va fi un sistem modern de acces şi programare a pacienţilor, astfel încât nu vor fi obligaţi să stea călare pe uşa cabinetului. Dacă vor respecta programările şi vor urmări afişajul electronic, pacienţii vor şti exact când să intre în cabinet. Noua clădire va putea asigura un flux decent pentru pacienţi. Acum avem în medie o mie", a spus Gabriel Lazany.


Prin proiectul "Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud", în valoare totală de 36.133.011 lei, vor fi modernizate, de asemenea, 107 cabinete medicale şi peste 50 de spaţii administrative.

În cadrul proiectului vor fi cuprinse şi lucrări de modernizare ale reţelelor de utilităţi, precum şi achiziţia de aparatură şi tehnică medicală de ultimă generaţie. Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va mai organiza o licitaţie pentru achiziţionarea aparaturii necesare ambulatoriului, cel mai probabil în primăvară. Durata de implementare a proiectului este de doi ani.

Etichete: fonduri europene
Ultimele Stiri
abonare newsletter