Național

Cutremure în Ajunul Crăciunului. Seism de 4,2 pe scara Richter, produs duminică în România.

Duminică dimineața, în Ajunul Crăciunului, câteva seisme s-au produs în România. Cel mai mare a avut magnitudinea 4,2.

Cutremur în România în Ajunul Crăciunului / Foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului Facebook Cutremur în România în Ajunul Crăciunului / Foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului Facebook

 

 


Trei seisme au avut loc duminică în România, în zona seismică Vrancea. În Ajunul Crăciunului, primul cutremur a avut loc la ora 2:14, cu magnitudinea 2,7 pe scara Richter, urmat de altul la ora 5:36 cu magnitudinea 2,8 și de încă unul la ora 8:06, cel mai mare dintre toate, cu magnitudinea 4,2.


„În ziua de 24 Decembrie 2023, la ora 08:06:28 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.2, la adâncimea de 96.8 km.
Intensitate: II. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 35km V de Focsani, 59km N de Buzau, 76km E de Sfantu-Gheorghe, 87km E de Brasov, 95km SV de Barlad, 98km NE de Ploiesti, 99km S de Bacău. Dacă ați simțit acest cutremur, vă rugăm să completați formularul de feedback aici”, a transmis Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 100 de morți în urma unui cutremur devastator produs în nord-vestul Chinei

Cutremur semnificativ în Turcia. Cel puțin 23 de persoane rănite

abonare newsletter