Ştiri din Transilvania

Ninsori abundente în România. Drumurile din țară în care se circulă în condiții de iarnă - VIDEO

Circulaţia pe unele drumuri din Harghita se face în condiţii de iarnă, în urma ninsorilor care au căzut în judeţ, drumarii acţionând cu utilaje şi material antiderapant.

Circulaţia pe unele drumuri din Harghita se face în condiţii de iarnă, în urma ninsorilor care au căzut în judeţ, drumarii acţionând cu utilaje şi material antiderapant/ Foto: captură ecran video DRDP Brașov - Facebook Circulaţia pe unele drumuri din Harghita se face în condiţii de iarnă, în urma ninsorilor care au căzut în judeţ, drumarii acţionând cu utilaje şi material antiderapant/ Foto: captură ecran video DRDP Brașov - Facebook

 

 


Circulaţia pe unele drumuri din Harghita se face în condiţii de iarnă, în urma ninsorilor care au căzut în judeţ, drumarii acţionând cu utilaje şi material antiderapant, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

 


„Ninge abundent pe mai multe sectoare de drum naţional din nordul judeţului Harghita: DN13B - zona Bucin, DN15 - zona Borsec, DN13A - între Miercurea Ciuc şi Vlăhiţa, DN12C - zona Lacul Roşu. Utilajele DRDP Braşov acţionează cu materiale antiderapante pe toate sectoarele afectate. Vă rugăm să nu vă deplasaţi în zonele afectate de ninsori dacă nu aveţi maşina pregătită de circulaţie în condiţii de iarnă!”, informează DRDP Braşov, într-o postare pe Facebook.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţul Harghita, Adrian Pănescu, a precizat pentru Agerpres că în zona montană ninsorile au slăbit în intensitate, dar sunt şi locuri unde ninge abundent şi se înregistrează vânt puternic pe creste, cu depuneri de zăpadă, pe alocuri.


Pe arterele rutiere din zonele joase ale judeţului, traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed, cu ploaie uşoară şi vânt, a mai precizat sursa citată.

Totodată, Adrian Pănescu a menţionat că „pe sectoarele de drumuri judeţene din zonele montane ninge, dar nu au fost semnalate probleme în trafic”.


CITEȘTE ȘI:
Viscolul și ninsorile au pus stăpânire pe zona de munte a Clujului. Imagini spectaculoase, surprinse pe Vlădeasa - VIDEO

Ninsoare abundentă s-a înregistrat şi în staţiunea Băile Harghita, care aparţine administrativ de municipiul Miercurea-Ciuc, unde stradul se zăpadă extracarosabil este de zece centimetri.

Viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Bors Bela, a declarat pentru sursa citată anterior că s-a acţionat pentru deszăpezire la Băile Harghita încă din timpul nopţii, nefiind înregistrate probleme deosebite.


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita a informat că vântul puternic a a afectat cinci posturi de transformare din comuna Mărtiniş, un număr de 341 consumatori nefiind alimentaţi cu energie electrică. Echipajele distribuitorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea defecţiunilor, a mai arătat ISU Harghita.

Judeţul Harghita se află sub o atenţionare meteo de cod galben, până la ora 18:00, fiind prognozate intensificări ale vântului, ninsori şi temporar viscol la peste 1.700 metri.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cod galben de vânt puternic, în Cluj. Ninsori și viscol în zona montană înaltă

Se schimbă vremea în țară. Cod galben de vânt puternic, în zona de munte din Cluj se așteaptă ninsori

Ultimele Stiri
abonare newsletter