Ştiri din Transilvania

Fals broker de criptomonede, trimis în judecată. A înșelat zeci de români cu peste 2,2 milioane de lei

Un fals broker, care a înşelat 44 de persoane, însuşindu-şi nelegal 2,3 milioane de lei, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Bitcoin, monedă virtuală/ Foto: pixabay.com Bitcoin, monedă virtuală/ Foto: pixabay.com

 

 


Un fals broker, care a înşelat 44 de persoane, însuşindu-şi nelegal 2,3 milioane de lei, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare a banilor, se arată într-un comunicat remis, joi, Agerpres.

 


„Din cercetări a rezultat că, în perioada august 2021-martie 2023, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul C.S., atribuindu-şi în mod nereal calitatea de broker autorizat, administrator al unei platforme de tranzacţionare de acţiuni şi criptomonede, a indus în eroare, cu intenţie, un număr de 44 de persoane vătămate cărora le-a prezentat diverse proiecte de investiţii financiare sau de comercializare a unor NFT-uri, însuşindu-şi banii proveniţi de la persoanele vătămate pentru a fi folosiţi în scopuri personale, provocând, în acest fel acestora un prejudiciu de 2.328.619 lei. De asemenea, în data de 31 mai 2023, pentru a disimula dreptul de proprietate asupra unui autoturism de lux achiziţionat cu banii dobândiţi prin săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, a încheiat contractul de cumpărare pe numele unui interpus”, se arată în comunicatul citat.

CITEȘTE ȘI:
Un britanic a rămas fără 2 mil. € după ce a vrut să vândă cripto unor români. Suspecții, aduși la audieri în Cluj

Bărbatul a fost cercetat, iniţial, în stare de reţinere şi, începând din 5 iulie, în stare de arest preventiv.


Cele 44 de persoane pe care bărbatul le-a înşelat s-au constituit părţi civile în procesul penal, motiv pentru care în cauză au fost luate măsuri asigurătorii în vederea recuperării prejudiciului, asupra bunurilor acestuia.

În acest sens, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism deţinut de inculpat pe numele unei persoane interpuse şi s-au luat măsurile (...) în vederea valorificării lui anticipate, respectiv s-a instituit poprirea asupra sumelor de bani prezente şi viitoare din conturile bancare curente deschise la mai multe bănci din Romania şi la o bancă din Spania până la concurenta sumei de 448.039 euro (2.226.754 ron). Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov, cu propunere de a se menţine măsura arestului preventiv şi măsurile asiguratorii dispuse în cauză.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Înșelăciune cu monede virtuale. Un clujean a rămas fără 40.000 €. S-a întâmplat într-un bar

Val de percheziții în Cluj și alte 24 de județe într-un dosar de înșelăciune. Peste 100 de persoane au fost victime

Ultimele Stiri
abonare newsletter