Actualitate

Înșelăciune cu monede virtuale. Un clujean a rămas fără 40.000 €. S-a întâmplat într-un bar

Un clujean a fost păgubit cu peste 40.000 de euro din vânzarea unor criptomonede către un tânăr din București. Tranzacția ar fi trebuit să aibă loc într-un bar din Cluj.

sursă foto depositphotos.com sursă foto depositphotos.com

 

La data de 14 ianuarie, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, despre faptul că la aceeași data, în timp afla într-un local din Cluj-Napoca, ar fi fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.


„În fapt, polițiștii Secției 4 Poliție Cluj-Napoca au constatat că bărbatul s-ar fi întâlnit cu persoană bănuită de comiterea infracțiunii, respectiv un tânăr în vârstă de 26 de ani, din București, după ce ar fi vizualizat un anunț din spațiul online cu privire la achiziționarea de criptomonede. Astfel, în cadrul întâlnirii, tânărul de 26 de ani s-ar fi înțeles cu persoana vătămată să achiziționeze de la aceasta două cryptomonede într-un portofel virtual, urmând, conform înțelegerii dintre cei doi, a-i achita contravaloarea monedelor”, arată oamenii legii.

După transferul monedelor, tânărul de 26 de ani ar fi precizat că nu a primit monedele în portofelul virtual, ulterior părăsind localul fără a achita contravaloarea acestora.


În cauză, prejudiciul a fost evaluat la peste 40.000 de euro.

„În urma activităților investigativ-operative desfășurate în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciilor de Investigații Criminale Cluj și Arad, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale, la data de 8 februarie, tânărul a fost depistat în municipiul Arad, iar în baza probatoriului administrat, față de acesta a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Ulterior, pe numele bărbatului a fost emisă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, arată IPJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:

4 bărbați au încercat sa îi fure banii unei clujence, după ce au păcălit-o sa ii pună „garanție” în cripto, într-un portofel virtual. FOTO/VIDEO

Plăci video și stații de minat criptomonede de 100.000 de lei, vândute fictiv. Tineri de 24 de ani, REȚINUȚI de polițiștii clujeni. VIDEO

1.162 de dosare DNA și DIICOT se vor închide ca urmare a deciziei ÎCCJ privind prescripția. Prejudiciul estimat: peste 2,2 miliarde de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter