Ştiri din Transilvania

Femeie, obligată să se prostitueze în Germania. Victima era ținută într-o cameră fără apă și mâncare

Un bărbat a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru trafic de persoane. Acesta ar fi obligat o femeie să se prostitueze în Germania, sechestrând-o într-o încăpere fără apă și mâncare.

Un bărbat a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru trafic de persoane/ Foto: captură ecran video DIICOT Un bărbat a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru trafic de persoane/ Foto: captură ecran video DIICOT

 

 


Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus, miercuri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat acuzat de trafic de persoane, după ce în urmă cu doi ani ar fi păcălit o femeie că o poate angaja la un abator din Germania, pentru ca ulterior să o determine, inclusiv prin violenţă, să se prostitueze, potrivit comunicatului de presă remis de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

 


Bărbatul a fost reţinut în cursul zilei de 31 octombrie.

„S-a reţinut că, în august 2021, inculpatul a recrutat prin inducere în eroare, prin promisiuni de angajare la un abator în Germania, o persoană vătămată majoră, în scopul exploatării ei sexuale. Astfel, după ce a transportat şi cazat victima (într-o localitate din landul Niedersachsen), i-a reţinut documentele de identitate, determinând-o, inclusiv prin acte de violenţă şi prin lipsire de libertate, să practice prostituţia în folosul său. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că inculpatul a sechestrat persoana vătămată, într-o încăpere fără acces la hrană şi apă, ulterior obligând-o să întreţină raporturi sexuale cu mai mulţi clienţi şi însuşindu-şi sumele obţinute din exploatarea acesteia”, se precizează în comunicatul DIICOT.


Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Român căutat în Danemarca pentru trafic de persoane, proxenetism şi viol, arestat în Franţa

„Loverboy” condamnat la aproape 13 ani de închisoare. Este acuzat de proxenetism, trafic de minori, pornografie infantilă și spălare de bani

abonare newsletter