Ştiri din Transilvania

Imagini superbe. Doi cerbi frumoși, în pauză de relaxare într-o pădure din Apuseni – VIDEO

Doi cerbi frumoși au fost surprinși de camerele de monitorizare, într-o pădure a Parcului Natural Apuseni, într-un moment de relaxare. Cei doi au fost filmați în timp ce se scăldau.

Doi cerbi frumoși au fost surprinși de camerele de monitorizare, într-o pădure a Parcului Natural Apuseni/ Foto: captură ecran video Regia Nationala a Padurilor - Romsilva - Facebook Doi cerbi frumoși au fost surprinși de camerele de monitorizare, într-o pădure a Parcului Natural Apuseni/ Foto: captură ecran video Regia Nationala a Padurilor - Romsilva - Facebook

 

 


Doi cerbi au fost au fost filmați la scăldat, în perioada boncănitului. 

 


Totul a fost surprins cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate de specialiștii Romsilva, în Parcul Natural Apuseni.

Animalele nu s-au arătat deranjate de camerele de supraveghere.


„Perioada de împerechere, numită și boncănitul cerbului, debutează în septembrie și se încheie în octombrie. Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice, prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.
În timpul boncănitului, cerbii se luptă între ei folosindu-și coarnele puternice, dezvoltate de-a lungul verii, pentru a-și asigura supremația asupra cârdurilor de ciute”, au transmis reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Imagini superbe cu lupi, surprinse într-o pădure din Parcul Natural Apuseni. „Pot alerga cu aproape 60 de km/oră” VIDEO

Cerb surprins în Parcul Natural Apuseni, în perioada boncănitului. Tânăr și „nervos”, animalul se înfundă în noroi și probează duritatea coarnelor. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter