Actualitate

Imagini superbe cu lupi, surprinse într-o pădure din Parcul Natural Apuseni. „Pot alerga cu aproape 60 de km/oră” VIDEO

Imagini frumoase cu lupi într-o pădure a Parcului Natural Apuseni au fost surprinse de o cameră de monitorizare a faunei instalată de cei de la Romsilva.

Imagini frumoase cu lupi în Parcul Natural Apuseni / Foto: Romsilva -  Ghiță Floca, Parcul Natural Apuseni Imagini frumoase cu lupi în Parcul Natural Apuseni / Foto: Romsilva - Ghiță Floca, Parcul Natural Apuseni

 


 


Lupii trăiesc în haită, iar cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani, transmit cei de la Romsilva într-o postare pe Facebook cu un videoclip cu aceste animale în Parcul Natural Apuseni. 

„Câteodată pot aparea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită. Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, coordonat, dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă. Pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. 


Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos. Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri. Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN”, a transmis Romsilva.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cerb surprins în Parcul Natural Apuseni, în perioada boncănitului. Tânăr și „nervos”, animalul se înfundă în noroi și probează duritatea coarnelor. VIDEO

Peste 90 km de piste de biciclete la Cluj, în Munții Apuseni. A fost lansată licitația pentru proiectare

Ultimele Stiri
abonare newsletter