Ştiri din Transilvania

Turist rănit într-o peșteră din Bihor, adus la suprafață de salvatorii montani

Un turist rănit în peștera Unguru Mare a fost salvat de echipajul de intervenție al salvamontiștilor montani, dintr-o zonă cu acces dificil a traseului turistic.

Intervenție salvamontiști pentru salvarea unui turist rănit/Foto: Salvamont Salvaspeo Bihor Facebook.com Intervenție salvamontiști pentru salvarea unui turist rănit/Foto: Salvamont Salvaspeo Bihor Facebook.com

 

 


Un turist s-a accidentat, joi, în peștera Unguru Mare, din masivul Pădurea Craiului, amenajată pentru acces public de masă. 

 


CITEȘTE ȘI: 
Turist căzut în gol zeci de metri, în Munții Piatra Craiului. Intervenție de urgență cu elicopterul SMURD

Acesta se afla la o distanță de câteva sute de metri de la intrare, într-o zonă cu acces limitat. Salvamontiștii bihoreni au intervenit de urgență pentru scoaterea acestuia la suprafață. 

„Accidentatul a suferit o leziune la un membru inferior și nu se poate deplasa, aflându-se la circa 200-250 m de intrare, pe traseul turistic, într-o zonă cu spațiu limitat și acces dificil”, a informat, joi echipajul Salvamont. 


Intervenție salvamontiști pentru salvarea unui turist rănit/Foto: Salvamont Salvaspeo Bihor Facebook.com

La intervenție au participat mai multe echipaje ale salvamontiștilor, fiind implicați 8 salvatori și 3 paramedici SMURD.

În urma intervenției prompte a echipajelor de salvare, turistul a fost adus la suprafață și predat echipajului medical SMURD. 


Recent, un turist a căzut în gol zeci de metri în Munții Piatra Craiului, fiind salvat în urma unei intervenții rapide a echipajelor specializate. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tânără de 25 de ani, la un pas să-și piardă viața în Bucegi. A căzut peste 100 de metri într-o prăpastie. FOTO

Secretul ascuns în Platoul Poieni, descoperire uimitoare a cercetătorilor clujeni. Un nou labirint de PEȘTERI în calcar cristalizat, cu potențial turistic

Ultimele Stiri
abonare newsletter