Național

Turist căzut în gol zeci de metri, în Munții Piatra Craiului. Intervenție de urgență cu elicopterul SMURD

Acțiune dificilă de salvare a unui turist în Munții Piatra Craiului. Acesta a alunecat într-o zonă abruptă și a căzut în gol zeci de metri.

Intervenție pentru salvarea unor persoane accidentate pe munte/Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont Intervenție pentru salvarea unor persoane accidentate pe munte/Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

 

 


Doi turiști au fost salvați prin intervenția promptă a salvatorilor, după ce s-ar fi accidentat grav prin cădere în Piatra Craiului. 

 


Echipajul Salvamont a fost solicitat să intervină, marți, prin intermediul unui apel primit la 112, în cazul unei persoane accidentate prin cādere pe firul vāii Ciorânga (foarte aproape de poteca nemarcatā Ciorânga-Ramura de Jos), suferind un politraumatism sever și necesitând extragere imediată.

„În aceste condiții, misiunea de salvare s-a realizat cu ajutorul elicopterului din POA Brașov, care a  troliat un salvator montan din cadrul  Salvamont Zarnesti, ce a extras  persoana accidentatā și a predat-o ulterior medicului de pe elicopter, acesta având în sprijin o ambulanțā tip C”, informează Salvamont România. 


CITEȘTE ȘI: 
Tânără de 25 de ani, la un pas să-și piardă viața în Bucegi. A căzut peste 100 de metri într-o prăpastie. FOTO

Având în vedere starea de șoc și epuizare fizicā a însoțitorului victimei, s-a luat decizia  ca acesta sā fie extras tot pe cale aero.

Cei doi turiști, soț și soție, se aventuraseră pe un traseu dificil din zona Munților Piatra Craiului, însă, chiar dacă erau dotați cu echipamentul corespunzător, au fost la un pas de tragedie. 


„Una dintre cele două victime a suferit un traumatism cranian şi multiple fracturi în zona membrelor inferioare, fiind necesară transportarea acesteia, de urgenţă, la o unitate spitalicească”, potrivit Inspectoratului General de Aviație al MAI. 

Astfel, cele două persoane, aflate în stare gravă, au fost salvate prin intervenția salvamontiștilor montani. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Femeie rănită în urma unui accident de mountain bike, preluată de elicopterul SMURD

Tânără de 25 de ani, la un pas să-și piardă viața în Bucegi. A căzut peste 100 de metri într-o prăpastie. FOTO

abonare newsletter