Ştiri din Transilvania

Mobilizare extraordinară pe Transalpina de Apuseni. Primul lot ar putea fi gata în 2023

Lu­cră­rile la ce­le două tron­soane din Transal­pina de Apuseni avansează substanțial. Primul segment al proiectului ar putea fi gata în acest an.

Transalpina de Apuseni/Foto: Elis Pavaje Facebook.com Transalpina de Apuseni/Foto: Elis Pavaje Facebook.com

 

 


Proiectul de realizare a celor două segmente de pe Transalpina de Apuseni, înregistrează un avans considerabil pe drumul judeţean DJ1071.

 


„Unul dintre proiectele importante, Transalpina de Apuseni, se întinde pe o lungime de aproximativ 80 de kilometri şi avansează în prezent într-un ritm alert. (…).Deja s-a turnat primul strat de asfalt pe o lungime de aproximativ 30 de kilometri“, au declarat reprezentanţii companiei Elis Pavaje, potrivit ziarulunirea.ro

Transalpina de Apuseni face legătura între autostrada Sebeş-Turda şi DN 74, urmând a asigura conexiunea dintre localităţi şi crearea unor noi oportunităţi pentru dezvoltarea economică şi turistică a regiunii.


În decembrie 2023 este programată finalizarea lotului 1, cu o lungime de 43,5 km, iar pentru lotul al doilea, cu o lungime de aproximativ 35 km, termenul estimat de finalizare este primăvara anului 2024.

Transalpina de Apuseni va face legătura între Aiud - DN1 și Autostrada Sibiu – Cluj Napoca, precum și o serie de localități din Munții Apuseni. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la „Transalpina de Apuseni” au fost reluate. 1.200 de tone de asflat turnat în două zile

Licitație de peste 127 milioane lei pentru continuarea lucrărilor la „Transalpina de Apuseni”

Ultimele Stiri
abonare newsletter