Ştiri din Transilvania

Lucrările la „Transalpina de Apuseni” au fost reluate. 1.200 de tone de asflat turnat în două zile

Constructorul Transalpinei de Apuseni, drumul judeţean care traversează munţii de la est spre vest pe o distanţă de aproximativ 80 de kilometri, a reluat lucrările de modernizare într-un ritm alert.

Lucrările ar trebui să fie finalizate până în 2023 Lucrările ar trebui să fie finalizate până în 2023

 

 


Au fost reluate asfaltările pe Transalpina de Apuseni, iar drumarii au turnat 1.200 de tone de asfalt, în două zile. 

„S-au reluat asfaltările pe Transalpina de Apuseni. Cea mai mare investiție din România pe un drum județean va revitaliza comunitățile izolate și va dezvolta potențialul turistic natural al uneia dintre cele mai pitorești zone din România.


În condiții climatice favorabile, suntem încrezători că în acest an vom ajunge cu covorul asfaltic până în dreptul primăriei Râmeț. Vineri și sâmbătă 1200 tone de asfalt puse în practică” , a transmis pe Facebook, Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

„Transalpina de Apuseni” face legătura între DN74 şi DJ 107M prin Munţii Metaliferi şi Munţii Trascău, la altitudini de peste 1000 de metri, pe o lungime de 78,43 de kilometri. Proiectul mai prevede amenajarea a 6,7 kilometri de piste de biciclete, 21 de staţii de autobuz, 12.610 metri pătraţi de trotuare, 14 poduri noi şi aproximativ 200 de podeţe. De asemenea, lucrarea presupune peste 23 de kilometri de fundaţii adâncite, ziduri de sprijin şi peste 73 de kilometri de şanţuri de beton.


Drumul va lega o serie de localități din Munții Apuseni: va străbate Aiudul de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bârlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bârlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat și ajunge în Bucium Cerbu, aproape de Abrud.

 Lucrările au fost demarate  în septembrie 2019 și ar urma să fie finalizate până în 2023.
 

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc: „Metroul este proiectul secolului în care trăim, la Cluj”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter