Ştiri din Transilvania

Șoferul de 19 ani din Alba, care a omorât trei tineri în trafic, arestat pentru 30 de zile

Şoferul de 19 ani care a provocat accidentul de pe DN 1, la ieşirea din Sântimbru, în care trei tineri şi-au pierdut viaţa, a fost arestat.

Șofer beat la volan/Foto: Depositphotos.com Șofer beat la volan/Foto: Depositphotos.com

 

 


Trei tineri au murit, iar alţi trei au fost răniţi după ce au fost loviţi, duminică dimineaţă, pe DN1, la ieşirea din localitatea Sântimbru, județul Alba, de un autoturism condus de un şofer beat în vârstă de 19 ani.

 


În seara zilei de duminică, Judecătoria Alba Iulia a decis arestul preventiv de 30 de zile în cazul acestuia, pentru conducere sub influenţa alcoolului şi ucidere din culpă.

Anterior deciziei emise de magistrați, șoferul de 19 ani solicitase instanţei, prin avocat, să fie în arest la domiciliu sau sub control judiciar.


CITEȘTE ȘI:
Alba, al doilea 2 Mai. Un șofer băut a intrat într-un grup de şase persoane, dintre care trei au murit

„În baza art. 226 alin. (1) Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. (…), dispune arestarea preventivă a inculpatului Palko Eduard-Norbert, (…), pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, (…), şi ucidere din culpă, (…), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.08.2023 şi până la data de 25.09.2023, inclusiv. (…). Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpatul Palko Eduard-Norbert, prin apărător, privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. (…). Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în soluţia pe scurt postată pe portalul Judecătoriei Alba Iulia.

Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.


Potrivit IPJ Alba, duminică, în jurul orei 3:30, un tânăr de 19 ani, din Oiejdea, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, la ieşirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei staţii de alimentare cu carburant, a surprins şi accidentat un grup de şase persoane, care se deplasa pe marginea părţii carosabile.

În urma accidentului, trei persoane, în vârstă de 17, 18, respectiv 25 de ani, au decedat.


CITEȘTE ȘI: 
TRAGEDIE pe litoral. Un șofer DROGAT a lovit în plin un grup de tineri. Doi au murit pe loc și alți trei sunt grav răniți

„În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat că tânărul nu se afla sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv”, a precizat IPJ Alba.

Şoferul avea permis de conducere din decembrie anul trecut.

Accidentul s-a produs la circa 100 de metri distanţă de Sântimbru Fabrică, unde domiciliau victimele.

Potrivit rudelor, tinerii se întorseseră de la un club din Alba Iulia, iar apoi au vrut să îşi mai cumpere câte ceva de la o benzinărie din apropiere. Pe traseu însă, au fost loviţi în plin de maşină.

 Foto: Depositphotos.com

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alba, al doilea 2 Mai. Un șofer băut a intrat într-un grup de şase persoane, dintre care trei au murit

Ultimele Stiri
abonare newsletter