Ştiri din Transilvania

O ursoaică cu pui a atacat un cioban și l-a rănit. Victima a ajuns la spital

Un cioban a fost atacat de o ursoaică cu pui, dar a reuşit să scape fiind apărat de câini şi de un alt cioban.

Ursoaică/ Foto: pixabay.com Ursoaică/ Foto: pixabay.com

 

 


Un cioban a fost atacat de o ursoaică cu pui, dar a reuşit să scape fiind apărat de câini şi de un alt cioban, a informat, joi, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Vasile Moldovan.

 


Potrivit primarului, ciobanul, în vârstă de 46 de ani, aflat la o stână din zona Cheitar, a fost atacat de o ursoaică cu pui.

CITEȘTE ȘI:
Urșii, tot mai prezenți între oameni, în Cluj! Ce îi face să vină în sate și orașe? Specialist: „Nu vin să ne vâneze”

„Cu ajutorul câinilor şi al persoanei care-l însoţea a reuşit să scape, fiind transportat ulterior la unitatea de primiri urgenţe din cadrul Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei. Din fericire rănile au fost superficiale, persoana fiind în afara oricărui pericol. Împreună cu echipa de intervenţie (jandarmi, medic veterinar, paznicul de vânătoare) ne-am deplasat la faţa locului, urmând a fi întocmit raportul de eveniment cu luarea măsurilor legale ce se impun. În aceste zile, până la stabilirea măsurilor legale, vă solicităm să evitaţi deplasările în zona Cheitar, pentru a nu vă expune unor riscuri majore”, a spus Vasile Moldovan.


Potrivit serviciului de comunicare al Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie (IJJ) Maramureş, echipa de intervenţie constituită, din care a făcut parte şi un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 4 Sighetul Marmaţiei, s-a deplasat la faţa locului pentru a efectua verificări în teren şi pentru a delimita şi restricţiona accesul în zonă.

„În urma căutărilor, animalul nu a fost identificat. Menţionăm că victima a fost transportată la Spitalul Municipal Sighetul Marmaţiei şi se află în afara oricărui pericol”, a precizat IJJ Maramureş.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se întâmplă tot mai aproape de Cluj. Un bărbat a fost mușcat de un URS în Bistrița-Năsăud

Off-road în pădurile Clujului. „Distrug arii protejate! Sătenii, deranjați aproape săptămânal de bestiile motorizate”

Ultimele Stiri
abonare newsletter