Ştiri din Transilvania

Doi tineri au fost reținuți pentru că creșteau cannabis. Zeci de plante au fost confiscate

Doi bărbaţi din Târgu Mureş au fost reţinuţi pentru că ar fi iniţiat două culturi de cannabis, în spaţii amenajate corespunzător creşterii acestor plante.

Cultură de cannabis/ Foto: arhivă IPJ Neamț Cultură de cannabis/ Foto: arhivă IPJ Neamț

 

 


Doi bărbaţi din Târgu Mureş au fost reţinuţi în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Târgu Mureş, pentru că ar fi iniţiat două culturi de cannabis, în spaţii amenajate corespunzător creşterii acestor plante, a anunţat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.

 


„La data de 5 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au efectuat trei percheziţii domiciliare la persoane bănuite de trafic de droguri de risc. 
Din cercetări a reieşit că, în cursul anului curent, doi bărbaţi, din Târgu Mureş, ar fi iniţiat culturi indoor de cannabis, ulterior achiziţionării unor echipamente specifice creşterii şi întreţinerii plantelor de acest fel. Ca urmare a percheziţiilor desfăşurate, au fost descoperite şi ridicate, pentru continuarea cercetărilor, două culturi indoor, cu 27 de plante de cannabis, aflate în diferite stadii de dezvoltare, precum şi lămpi, ventilatoare şi un cort de creştere a plantelor de cannabis. În baza probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Târgu Mureş a dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a doi bărbaţi, de 30, respectiv 36 de ani”, a arătat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, iar la activităţi au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureş.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cinci traficanți de droguri de mare risc, prinși la Cluj! Vindeau droguri și cu 400 de lei

Percheziții la infractori care traficau droguri pe ruta Olanda-Austria-Ungaria-România. Vindeau prafuri și în Cluj. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter