Ştiri din Transilvania

După șapte ani, fostul primar de Târgu Mureș, Dorin Florea, a fost achitat definitiv în dosarul finanțării clubului de fotbal ASA

Dorin Florea, ex-primar de Târgu Mureș, a fost achitat definitiv, la o distanță de 7 ani de la trimiterea în judecată, în dosarul finanțării clubului de fotbal ASA.

Ex-primar de Târgu Mureș, Dorin Florea, achitat definitiv în dosarul clubului de fotbal ASA/captură foto: Dorin Florea Facebook.com Ex-primar de Târgu Mureș, Dorin Florea, achitat definitiv în dosarul clubului de fotbal ASA/captură foto: Dorin Florea Facebook.com

 

 


Curtea de Apel Târgu Mureş l-a achitat definitiv, marţi, pe fostul primar din Târgu Mureş, Dorin Florea, pe alţi opt inculpaţi, precum şi Asociaţia Sportivă „Fotbal Club ASA 2013” în dosarul finanţării echipei de fotbal locale, trimis în judecată de procurorii anticorupţie în luna decembrie 2015.

 


Decizia instanței, la șapte ani de la declanșarea cercetărilor

Instanţa Curţii de Apel Târgu Mureş a rejudecat cauza şi a decis că „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

Decizia instanței vine la o distanță de șapte ani (decembrie 2015 - februarie 2023) de la trimiterea în judecată a fostului primar de Târgu Mureș, Dorin Florea.


Instanţa l-a achitat şi pe fostul preşedinte al ASA Târgu Mureş, Ioan Nucu Man, care era acuzat de procurorii DNA de complicitate la abuz în serviciu, deturnare de fonduri, în formă continuată (105 acte materiale) şi de spălare de bani, precum şi Asociaţia Sportivă „Fotbal Club ASA 2013” (Fotbal Club Municipal) Târgu Mureş, pentru spălare de bani, pe considerentul că faptele nu sunt prevăzute de legea penală, informează agerpres.ro

De asemenea, alături de Florea şi de Man, pe acelaşi considerent că „fapta nu este prevăzută de legea penală” au fost achitaţi şi funcţionarii din cadrul Primăriei Târgu Mureş inculpaţi în acest dosar - Kiss Imola, la acea vreme director economic al municipiului, Cioban Maria, fost secretar al municipiului, Ioan Fărcaş, Emil Măceşan, Maior Sergiu Claudiu, fost consilier al primarului, precum şi doi consilieri locali din acea perioadă - Benedek Istvan şi Bako Laszlo Attila, care erau acuzaţi de abuz în serviciu sau de complicitate la abuz în serviciu.


Faţă de hotărârea Tribunalului Harghita, prin care a fost soluţionat în primă instanţă acest dosar, Curtea de Apel Târgu Mureş a decis ca în baza art. 25 alin. 5 Cod de procedură penală să lase nesoluţionată acţiunea civilă a părţii civile Municipiul Târgu Mureş şi a menţinut măsurile asiguratorii.

„Potrivit art. 397 alin. 5 Cod pr. pen., măsurile asiguratorii se menţin, urmând să înceteze de drept dacă partea civilă nu introduce acţiune în faţa instanţei civile în termen de 30 de zile de la data prezentei decizii. Înlătură dispoziţiile primei instanţe, prin care aceasta a dispus ridicarea sechestrului asigurator instituit prin ordonanţa procurorului din data de 01.07.2015 pe bunurile inculpatului M.I.N. şi ridicarea popririi sumelor de bani deţinute şi cele viitoare din conturile şi subconturile în lei şi/sau valută, ale ASOCIAŢIEI SPORTIVE „FOTBAL CLUB ASA 2013” Tg. Mureş (...) până la concurenţa sumei de 7.053.000 lei”, se menţionează în textul hotărârii, postat pe site-ul instanţei.


Astfel, fostul primar al municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a fost achitat definitiv în toate dosarele de corupţie instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Târgu Mureş.

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj a învins ASA Târgu Mureş, scor 3-1, în Liga I. Clujenii sunt de neînvins de nouă etape

abonare newsletter