Ştiri din Transilvania

Doi căței au fost abandonați pe marginea unui drum național. Poliția îl caută pe cel vinovat

Doi pui de câine au fost abandonați pe marginea unui drum național în județul Harghita. Polițiștii îl caută pe cel vinovat.

Cațelușii au fost abandonați pe marginea drumului european E578 /FOTO: IPJ Harghita Cațelușii au fost abandonați pe marginea drumului european E578 /FOTO: IPJ Harghita

 

 


Poliţiştii din Harghita caută o persoană care a abandonat doi pui de câine pe marginea unui drum național, animalele fiind salvate şi plasate în adăpostul specializat de la Topliţa.



Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita a informat că în acest caz au intervenit, luni, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, după ce au primit o sesizare că doi pui de câine sunt abandonaţi în apropierea drumului european E578, pe raza localităţii Gălăuţaş.
 


Poliţiştii au mers la faţa locului şi au identificat cei doi căţei, care erau abandonaţi, fără apă sau hrană.

Din verificările efectuate de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Harghita, împreună cu cei ai Postului de Poliţie Gălăuţaş, „a reieşit faptul că aceştia ar fi fost abandonaţi de către o persoană necunoscută, care i-ar fi scos din autovehiculul pe care îl conducea”.

Cei doi câini, care se aflau în stare de pericol din cauza traficului rutier intens, au fost preluaţi şi plasaţi de către poliţişti la adăpostul de animale administrat de Primăria Topliţa.

Investigaţiile sunt continuate în vederea identificării şi tragerii la răspundere a persoanei bănuite de abandonarea căţeilor.

„Poliţiştii atrag atenţia cu privire la gravitatea comiterii unor astfel de fapte, la obligaţiile pe care deţinătorii de animale le au şi la faptul că nerespectarea acestora se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3.000 şi 12.000 lei, conform Legii nr. 205/ 2004R privind protecţia animalelor”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Robert Costan.

Acesta a adăugat că în cursul zilei de luni au fost efectuate verificări şi în zece locuri din municipiul Topliţa, fiind emis ordin de plasare în adăpost în cazul a cinci câini aflaţi în pericol.

Câinii urmează să fie microcipaţi, sterilizaţi şi vaccinaţi antirabic.

Totodată, în timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii au constatat şi aplicat şase amenzi, „pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la protecţia animalelor”.

CITEȘTE ȘI:

Cod galben de INUNDAȚII pe râurile din Cluj! Se pot depăși cotele de apărare

Mai multe drumuri din țară, „paralizate” de ninsori. Zăpada a ajuns și la Cluj. FOTO/VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter