Ştiri din Transilvania

Cornuri MUCEGĂITE, distribuite în școli, în Bistrița. Protecția Consumatorului a demarat o anchetă

Protecţia Consumatorilor anchetează distribuirea unor cornuri mucegăite în şcoli din Bistrița.

Cornuri MUCEGĂITE, distribuite în școli, în Bistrița. FOTO: Bistrițeanul Cornuri MUCEGĂITE, distribuite în școli, în Bistrița. FOTO: Bistrițeanul

 

 


Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bistriţa-Năsăud a fost sesizat cu privire la distribuirea unor cornuri mucegăite, la sfârşitul săptămânii trecute, în mai multe şcoli din municipiul reşedinţă, potrivit informaţiilor furnizate Agerpres de către şeful CJPC, Stelian Dolha.

 


Firma de panificaţie care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud este din Baia Sprie, judeţul Maramureş, iar produsele lor ajung la peste 22.700 de elevi de gimnaziu şi de preşcolari din judeţ.

Mai multe cornuri mucegăite, oferite copiilor

Prima reclamaţie din partea unui părinte a fost depusă joia trecută la CJPC, pentru un corn cu urme de mucegai care se afla în ultima zi de valabilitate, iar luni s-a prezentat părintele unui alt copil, de la o altă şcoală din municipiul Bistriţa, cu trei cornuri mucegăite pe care susţine că unitatea de învăţământ le-ar fi distribuit vineri, 9 septembrie, la o zi după ce acestea ar fi expirat.


De asemenea, în cursul zilei de vineri, mama unui elev de la o a treia unitate de învăţământ din Bistriţa a semnalat printr-o postare pe o reţea de socializare faptul că există urme de mucegai pe cornul primit de la şcoală.

Angajații de la Protecția Consumatorului fac verificări

În urma acestor sesizări, şeful CJPC Bistriţa-Năsăud a purtat discuţii, în cursul zilei de luni, atât cu administratorul firmei de panificaţie din Baia Sprie, cât şi cu inspectorul şcolar general şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, urmând să fie cerut sprijinul colegilor din Maramureş pentru o verificare la sediul societăţii comerciale.


De asemenea, comisari ai CJPC Bistriţa-Năsăud s-au deplasat la două şcoli din municipiu pentru a verifica modul în care sunt depozitate produsele ce urmează să fie distribuite elevilor.

„Ancheta este în desfăşurare încă, pentru că urmează un control la sediul firmei şi la fabrică de către colegii din Maramureş, pentru că este în raza lor de competenţă. (…) Ai mei au fost în control şi la (şcoala gimnazială – n.r.) Lucian Blaga, şi la Liceul cu Program Sportiv, unde spun că, în mare, condiţiile de depozitare sunt bune”, a declarat Stelian Dolha, pentru Agerpres.


Şeful Protecţiei Consumatorilor Bistriţa-Năsăud a menţionat că, din discuţia purtată luni cu administratorul firmei de panificaţie, a reieşit faptul că societatea distribuie cornuri în judeţ în zilele de luni şi marţi, pentru primele trei zile ale săptămânii, iar joi şi vineri, potrivit contractului, sunt distribuiţi biscuiţi, astfel că trebuie lămurit de ce cornurile au ajuns la copii abia joia şi vinerea trecută.

CITEȘTE ȘI:

Magazine Penny, amendate de Protecția Consumatorului Cluj: „Legume și fructe cu mucegai, vitrine cu insecte, resturi de alimente”

abonare newsletter