Ştiri din Transilvania

Avionul prăbușit în Lacul Colibița, analizat de anchetatorii clujeni

Avionul ușor care s-a prăbușit în Lacul Colibița duminică a fost scos din apă și luat „la puricat” de anchetatorii clujeni, luni.

Avionul prăbușit în Lacul Colibița, analizat de anchetatorii clujeni. FOTO: www.bistriteanul.ro Avionul prăbușit în Lacul Colibița, analizat de anchetatorii clujeni. FOTO: www.bistriteanul.ro

 

 


Anchetatorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj au luat „la puricat” avionul ușor care s-a prăbușit ieri în lacul Colibița, scrie Bistrițeanul. De anchetă se ocupă Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

 


Avionul de mici dimensiuni a fost adus la aerodromul din Bistrița iar luni, aerodromul din Bistrița a fost împânzit de către anchetatori care verificau avionul centimetru cu centimetru pentru a aduna probe și a scoate la iveală ce a dus la această tragedie, mai scrie publicația citată.

Un avion uşor a căzut, duminică dimineaţă, în lacul Colibiţa, existând două victime, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.


Un cunoscut om de afaceri a murit în accident

Pilotul care și-a pierdut viața în urma accidentului aviatic de la Lacul Colibița, județul Bistrița-Năsăud, era afaceristul Marius Ionașcu. Marius Ionașcu avea 65 de ani și deținea o firmă de aparate de aer condiționat, notează bistriteanul.ro.

Potrivit sursei citate anterior, afaceristul era unul dintre cei mai experimentați piloți din județ. În anul 2016 obținuse și licența ULM, pentru pilotarea aparatelor de zbor ultra-ușoare. 


Marius Ionașcu a decolat, duminică, 28 august, de pe Aerodromul din Unirea. Alături de el s-a aflat la bordul avionului un cetățean german,

Avionul a fost văzut de mai mulți localnici zburând la o distanță foarte mică deasupra apei Lacului Colibița. Din imaginile surprinse de martori se poate observa cum avionul s-a prăbușit în apă, rupându-se în mai multe bucăți. Pasagerul a ieșit singur din apă și dacă inițial a refuzat să fie transportat la spital, s-a răzgândit în urma unui atac de panică.


Marius Ionașcu a fost scos din apă inconștient de către martori, iar un paramedic aflat în timpul liber a început să-l resusciteze până la sosirea ajutoarelor. În ciuda eforturilor depuse de medici, decesul afaceristului a fost declarat după aproximativ 2 ore de resuscitare.

CITEȘTE ȘI:

Un afacerist cunoscut din Bistrița-Năsăud, pilotul mort din accidentul aviatic de la Lacul Colibița

A murit pilotul avionului care s-a prăbușit în Lacul Colibița. Pasagerul a scăpat ca prin minune. FOTO

abonare newsletter