Ştiri din Transilvania

Un afacerist cunoscut din Bistrița-Năsăud, pilotul mort din accidentul aviatic de la Lacul Colibița

Pilotul care și-a pierdut viața în urma accidentului aviatic de la Lacul Colibița, județul Bistrița-Năsăud, era afaceristul Marius Ionașcu.

Pilotul care și-a pierdut viața în urma accidentului aviatic de la Lacul Colibița, județul Bistrița-Năsăud, era afaceristul Marius Ionașcu/ Foto: IGSU Pilotul care și-a pierdut viața în urma accidentului aviatic de la Lacul Colibița, județul Bistrița-Năsăud, era afaceristul Marius Ionașcu/ Foto: IGSU

 

 


Marius Ionașcu avea 65 de ani și deținea o firmă de aparate de aer condiționat, notează bistriteanul.ro.

 


Potrivit sursei citate anterior, afaceristul era unul dintre cei mai experimentați piloți din județ. În anul 2016 obținuse și licența ULM, pentru pilotarea aparatelor de zbor ultra-ușoare. 

Marius Ionașcu a decolat, duminică, 28 august, de pe Aerodromul din Unirea. Alături de el s-a aflat la bordul avionului un cetățean german,


Avionul a fost văzut de mai mulți localnici zburând la o distanță foarte mică deasupra apei Lacului Colibița. Din imaginile surprinse de martori se poate observa cum avionul s-a prăbușit în apă, rupându-se în mai multe bucăți.

Pasagerul a ieșit singur din apă și dacă inițial a refuzat să fie transportat la spital, s-a răzgândit în urma unui atac de panică.


Marius Ionașcu a fost scos din apă inconștient de către martori, iar un paramedic aflat în timpul liber a început să-l resusciteze până la sosirea ajutoarelor. În ciuda eforturilor depuse de medici, decesul afaceristului a fost declarat după aproximativ 2 ore de la începutul manevrelor de resuscitare.

„Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionului, inconştient, în stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcaţiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic până la sosirea primelor echipaje de intervenţie. (...) Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima fază, continuate de echipajele ISU Bistriţa-Năsăud, dar a reintrat în stop cardiorespirator în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie să îi declare decesul la locul solicitării”, a transmis ISU.


 

CITEȘTE ȘI:

A murit pilotul avionului care s-a prăbușit în Lacul Colibița. Pasagerul a scăpat ca prin minune. FOTO

Un avion s-a prăbuşit în Lacul Colibiţa din Bistrița-Năsăud. O victimă este inconștientă. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter