Sport

„U” Cluj revine după 7 ani în Liga 1 de fotbal. Dinamo București a retrogradat pentru prima oară în istorie

Dinamo Bucureşti a retrogradat pentru prima oară în istoria sa din Liga I de fotbal, după ce a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, 1-1 (1-1), duminică seara, pe teren propriu, în manşa a doua a barajului pentru promovare.

Dinamo București a retrogradat pentru prima oară în istorie/ FC Universitatea Cluj - Facebook Dinamo București a retrogradat pentru prima oară în istorie/ FC Universitatea Cluj - Facebook

 

Trupa condusă de Erik Lincar a remizat pe terenul lui Dinamo, scor 1-1, dar va juca în prima ligă în stagiunea următoare grație succesului obținut pe teren propriu.


 

Având în minte avantajul din meciul tur, clujenii au început pragmatic jocul din capitală. „Șepcile roșii” s-au bazat pe o bună organizare defensivă și au încercat pe mingi lungi în ofensivă. Dinamo a dominat la capitolul posesie, însă doar Torje a pus în pericol poarta oaspeților, cu un șut la colțul scurt, reținut de Gorcea (8).


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


În debutul reprizei secunde s-a consumat o fază controversată, dinamoviştii cerând penalty la un contact în careu între Irobiso şi Ioan Filip (52).

Dinamo a avut apoi o bară (59), când Cosmin Matei a trimis un şut-centrare cu efect. Gorcea a respins şutul cu boltă al lui Torje (70), iar apoi a fost aproape de o gafă monumentală la centrarea lui Grădinaru (80). Ahmed Bani a fost imprecis (79), Ivanovski (81, 83) nu a reuşit nici el să marcheze, Torje a ratat din poziţie bună (87), pentru ca ultima ocazie să fie irosită de acelaşi Ivanovski (90+5).


Universitatea Cluj, care a încheiat sezonul pe locul al treilea în play-off-ul ligii secunde, revine în primul eşalon după o pauză de şapte ani.

Dinamo, care a încheiat pe locul 8 în play-out, este al doilea cel mai titrat club din Liga I, cu 18 titluri şi 13 Cupe ale României.


 

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Cluj a pierdut finala Ligii Elitelor U-19. Micii „studenți”, învinși la scor de Csikszereda

Erik Lincar: „Sigur ne va aștepta infernul la București, cu Dinamo, dar mizez pe forța grupului”

Ultimele Stiri
abonare newsletter