Sport

U-BT Cluj s-a CALIFICAT în finala Ligii Naționale de baschet. Silvășan: „Ne așteaptă o serie grea cu Voluntariul”

U-BT Cluj-Napoca a câștigat al treilea meci cu BCM Pitești, calificându-se în finala campionatului. Clujenii s-au impus în fața argeșenilor cu scorul de 98-73.

Campionii României nu au întâmpinat emoții până acum în seria cu argeșenii/ FOTO: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Campionii României nu au întâmpinat emoții până acum în seria cu argeșenii/ FOTO: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

U-Banca Transilvania a obținut calificarea în ultimul act al campionatului. Formația condusă de Mihai Silvășan s-a impus, joi seara, cu scorul de 101-72.


 

Campionii României nu au întâmpinat emoții până acum în seria cu argeșenii. În primul joc, echipa lui Mihai Silvășan s-a impus cu scorul de 98-73. Ulterior, studenții i-au depășit pe adversari cu 113-68.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Ștefan Grasu a fost cel mai bun marcator al serii, cu 19 puncte și 5 recuperări. Andrija Stipanovic a reușit un double-double, cu 12 puncte și 10 recuperări. Goran Gajovic a fost mvp-ul argeșenilor adversă, cu 15 puncte. El a adăugat și 12 recuperări.

„Ne bucură foarte mult o nouă calificare în finala Ligii Naționale. Evident, am avut o semifinală destul de ușoară în compania piteștenilor, pe care țin să îi felicit pentru parcursul din acest sezon. Din păcate pentru ei, în semifinale au fost lipsiți de mai mulți jucători de bază și nu ne-au putut pune probleme. 


Este foarte important pentru noi să rămânem concentrați, ne așteaptă o serie grea cu Voluntariul. Sunt o echipă încrezătoare, după ce au învins-o pe Oradea cu 3-0. Probabil nici noi nu suntem în cea mai bună formă, din moment ce nu am avut un meci competitiv de aproape 20 de zile. La ora primului meci din finală nu mai există nicio scuză, trebuie să facem tot ce ține de noi să câștigăm. Așteptăm publicul într-un număr cât mai mare la sală, să ne îndeplinim obiectivul, și anume adjudecarea a trei meciuri din finală”, a declarat Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania .

CSO Voluntari, deţinătoarea Cupei României, s-a calificat miercuri în finala Ligii Naţionale, trecând în semifinale de vicecampioana CSM Oradea, scor general 3-0. CSO Voluntari, care s-a impus anterior în deplasare, cu 74-66 şi 74-66, a învins CSM Oradea şi acasă, miercuri, scor 85-79.


 

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj joacă astăzi cu Pitești pentru un loc în finala campionatului. CSO Voluntari, prima echipă calificată în ultimul act

abonare newsletter