Sport

Nici victorie de palmares! „U” Cluj pierde la Chiajna și este condamnată la baraj

Universitatea Cluj a pierdut cu 1-0 meciul disputat astăzi împotriva celor de la Concordia Chiajna, în ultima etapă din Liga a 2-a.

„U” Cluj a pierdut meciul cu Chiajna în ultimul meci din Liga a 2-a. FOTO: „U” Cluj Facebook „U” Cluj a pierdut meciul cu Chiajna în ultimul meci din Liga a 2-a. FOTO: „U” Cluj Facebook


Echipa antrenată de Erik Lincar avea nevoie de o victorie împotriva formației ilfovene și un succes din partea celor de la Steaua în meciul cu FC Hermannstadt pentru a promova direct.

Universitatea Cluj nu a reușit să câștige la Chiajna, dar și dacă o facea era în zadar. CSA Steaua și FC Hermannstadt au remizat, 0-0, un rezultat suficient pentru ca sibienii să promoveze direct în primul eșalon fotbalistic.


La Chiajna, Universitatea Cluj s-a prezentat cu o formulă de start nemaivăzută în acest sezon. Eric Lincar a lăsat „vedetele” în afara primului 11 și a trimis pe teren fotbaliști cu minute puține. 

Ilfovenii au început excelent meciul și au avut șansa de a marca în  minutul trei prin Palmeș. Șutul jucătorului gazdă a fost apărat de Păun, portarul trimis din primul minut pe teren de Lincar.


Gazdele aveau să deschidă scorul în minutul 11 al jocului prin Voicu. Atacantul lui Ianis Zicu l-a dominat clar pe Alarcon, într-un duel fizic și a scăpat ulterior singur cu Păun. Voicu nu l-a iertat pe tânărul goalkeeper și a deschis scorul.

„U”, vizibil afectată de ratarea promovării

Jucătorii Universității Cluj au părut depășiți complet în primele minute și doar inexactitatea lui Matiș a făcut ca scorul să rămână doar 1-0, semn clar că înfrângerea cu Hermannstadt a atârnat greu pentru jucătorii lui Lincar.


Prima ocazie de gol pentru Universitatea Cluj a apărut abia în minutul 29. Valentin Alexandru a reluat cu capul o minge de la aproximativ 14 metri, dar pe lângă poarta Chiajnei. 

„U” a forțat pe final, dar fără succes

Erik Lincar i-a trimis pe teren în repriza a doua pe Ely Fernandes, Dragoș Tescan, Paul Pîrvulescu sau Alexandru Boiciuc. Dintre cei patru, Tescan a fost cel mai aproape de gol în minutul 65. Atacantul clujenilor a primit o pasă excelentă de la Hofman, dar a fost blocat perfect de portarul Aldescu.


Concordia a încercat să facă din nou 2-0 pe contraatac.  Nini Popescu a primit o pasă la mijlocul terenului și a finalizat acțiunea din jurul careului de 16 metri cu un șut pe care Păun l-a oprit cu greu.

Universitatea a forțat și în ultimele 20 de minute, dar fără să reușească mare lucru. Elevii lui Lincar au fost lipsiți de idei la finalizare și au plecat învinși în cele din urmă.


Clujenii vor juca meciul de baraj pentru a promova în Liga 1 cu Dinamo.

Au evoluat echipele

Concordia Chiajna: Aldescu – Borța, Palmeș, Marc (cpt.), Taub (Ct. Alexe 90′) – D. Codrea, N. Roșu – Matiș, N. Popescu, Ad. Voicu (Plazonja 82′) – Batin (L. Ion 76′)

Rezerve neutilizate: D. Moldovan – Cherecheș, Bg. Barbu, M. Dumitru, Ghimfus, Sokovic

Antrenor: Ianis Zicu

”U” Cluj: Aur. Păun – Alarcon (P. Pîrvulescu 56′), Fl. Ilie, Gugu (cpt.), Dobrescu – Remacle, I. Filip, Haită (Ely Fernandes 46′), Hofman (M. Moraru 72′) – Ribeiro (Tescan 63′), Val. Alexandru (Boiciuc 63′)

Rezerve neutilizate: Gorcea – D. Ispas, Balgiu, Vomir

Antrenor: Erik Lincar

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Cluj, victorie uriașă în duelul cu Steaua! Mulți nervi în tribune și un joc modest

Lincar, nemulțumit de jocul prestat de Universitatea Cluj la Slobozia: „Am fost foarte slabi în primele 20 de minute”

Ultimele Stiri
abonare newsletter