Sport

U-BT, victorie cu emoții în fața Craiovei în Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca a învins, marți după-amiază, SCMU Craiova cu scorul de 100-97, într-un meci meci restant din Liga Națională de baschet.

U-BT Cluj-Napoca a învins SCMU Craiova în Liga Națională U-BT Cluj-Napoca a învins SCMU Craiova în Liga Națională

 

Duelul dintre cele două formații a fost programat inițial la începutul lui 2022, dar nu s-a putut disputa atunci din cauza infectărilor COVID-19. Partida din runda cu numărul 17 nu mai avea nicio miză pentru echipa clujeană, cea care și-a asigurat locul 1 în sezonul regulat.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Oltenii au marcat primii în BT Arena prin Gavriloaia, cel care a înscris de două puncte. U-BT Cluj-Napoca a oferit o replică solidă și s-a distanțat la 7-2, datorită unor reușite venite din partea lui Stipanovic și Richard. Clujenii au dominat întreg prim sfertul și s-au impus cu 21-19.

În sfertul al doilea, Mihai Silvășan a oferit mai mult timp de joc unor baschetbaliști precum Colceag și Lăpuște.  Cu toate astea, U-BT s-a aflat apraope în permanență la conducere și a avut un run de 8-0, după două triple marcate de Watson și un coș de două puncte reușit de Kuti.


Craiova s-a ținut de „U” până la final

Repriza a doua a fost deschisă de Stefan Bircevic, cel mai în formă jucător al clujenilor. Sârbul a marcat o nouă aruncare de trei puncte și a dus scorul la 45-38. După reușita lui Bircevic, cele două echipe au mers cap la cap pe toată durata actului trei. Cea mai mare diferență de scor s-a înregistrat la scorul de 64-53, o diferență stabilită de lay up-ul lui Kuti.

Craiova a rămas în continuare aproape de Universitatea Cluj și înaintea ultimului act avea de recuperat doar șase puncte, 71-65. 


Kuti și Hawley, spectacol în sfertul patru


Nandor Kuti avea să își intre în rol în primele minute din ultimul sfert. Jucătorul român a marcat două triple consecutive și a transformat o aruncare liberă, fiind autorul primelor șapte puncte marcate de U-BT. 

Campioana României s-a apărat extrem de agresiv în debutul sfertului patru și a permis doar trei puncte în primele trei minute. Defensiva lui „U” a făcut ca tabela să indice un 78-68 liniștitor la prima vedere.


Jucătorii craioveni au reușit un parțial de 8-0 și s-au apropiat la 80-76 cu cinci minute rămase până la final. Stefan Bircevic avea să închidă parțialul oaspeților cu un coș de trei puncte, dar replica a venit rapid din partea lui Franklin Jr.,  cel care a marcat de trei puncte.

Craiova s-a apropiat la un singur punct cu trei minute rămase din meci, după un coș de trei puncte marcat de Hawley. Oltenii aveau să treacă la conducere la faza următoare, după un nou coș de trei puncte marcat de Hawley. 


Jocul bun al celor de la Craiova a continuat și în următoarele faze, iar scorul a ajuns la 87-83, același Joshua Hawley fiind marcatorul oltenilor. U-BT s-a apropiat din nou la o singură posesie, 87-85, după ce Brown a transformat două aruncări libere. Craiova a ratat trei aruncări consecutive, înainte ca Richard să marcheze o aruncare liberă pentru 87-86. La faza imediat următoare, Stipanovic a fost faultat și a beneficiat de două aruncări libere, ambele marcate pentru 88-87 în favoarea clujenilor.

Hawley și-a continuat recitalul și a mai marcat o dată de trei puncte. Cu un minut înainte de final, Craiova conducea cu 90-88. Mihai Silvășan a cerut time out și a desenat o schemă pentru Stefan Bircevic. Sârbul nu l-a dezamăgit și a marcat trei puncte esențiale, 91-90. Craiova a ratat la următorul atac, iar Aurelian Gavriloaia l-a faultat pe Brown. Conducătorul de joc a ratat inexplicabil prima „liberă”, transformând a doua aruncare pentru 92-90. Franklin Jr. avea să egaleze, 92-92, după două libere marcate cu șapte secunde rămase.  La ultimul atac al jocului, Giordan Watson a ratat o aruncare de două puncte, iar meciul a avut nevoie de prelungiri.

Stefan Bircevic a marcat primele patru puncte în timpul suplimentar și a dus scorul la 96-92. Primele puncte a celor de la Craiova în timpul suplimentar au venit de la Hawley, abia în ultimul minut. 

Finalul de meci a fost un duel al nervilor tari. Ambele echipe au tremurat la aruncările, dar victoria avea să aparțină cluneilor în cele din urmă.

U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 100-97, într-un meci extrem de spectaculos. Stefan Bircevic a marcat 27 de puncte pentru U-BT, în timp ce Hawley a terminat cu 35 de puncte pentru echipa olteană.

CITEȘTE ȘI:

Ultimul meci pe teren propriu pentru U-BT Cluj-Napoca în sezonul regulat

U-BT Cluj, o nouă VICTORIE în Liga Națională de baschet masculin: Nu ne-a fost ușor

Ultimele Stiri
abonare newsletter