Sport

Patru artiste din Ucraina vor cânta înaintea meciului caritabil CFR Cluj-Dinamo Kiev

Meciul caritabil CFR Cluj-Dinamo Kiev va fi precedat de un moment artistic. Printre artiste se numără și câștigătoarea Eurovisionului din anul 2004, Ruslana și Katerina Pavlenko, solista a grupului electro-folk Go_A.

Printre artiste se numără Ruslana și Katerina Pavlenko /Sursă foto: Go-A Band - Facebook Printre artiste se numără Ruslana și Katerina Pavlenko /Sursă foto: Go-A Band - Facebook

 

Acesta va fi al treilea meci dintr-o serie de evenimente caritabile, al căror scop este strângerea de fonduri în sprijinul Ucrainei, scrie digisport.ro.


 

Pe lângă jocul echipelor de fotbal vor participa și artiști ucraineni cunoscuți în întreaga lume precum Ruslana, Julia Sanina (The Hardkiss), Kateryna Pavlenko (Go_A) și DOROFEEVA, așa cum a fost la deschiderea unei serii de meciuri caritabile la Varşovia. Un mash-up de 10 minute de compoziții de cântece cult, devenite simbolice în vremurile confruntării ucrainene va fi interpretat de artiști în fața publicului.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


La spectacolul artistic se vor număra oaspeți ai stadionului, printre care se numără femei, bunici și copii ucraineni, nevoiți să-și părăsească temporar casele din cauza războiului și care în prezent sunt adăpostiți de România.

Meciul va avea loc miercuri de la ora 21:30, iar concertul va începe la ora 21:00.


Cine sunt artistele care vor preceda meciul de fotbal?

Ruslana este o legendară cântăreață de origine ucraineană, producător, compozitor, voce publică a Maidanului și ambasador al energiei curate în lume. În anul 2004 cu piesa "Wild Dances” a câștigat prima victorie pentru Ucraina la concursul Eurovision, iar pentru albumul „Wild Dances” a primit premiul „World Music Awards”, în cadrul căruia a fost introdusă pentru prima dată nominalizarea „World Best Selling Ukrainian Artist”. Conform sursei citate, Ruslana va interpreta celebra compoziție pentru întreaga Ucraină Wild Dances.

Katerina Pavlenko este solista  grupului electro-folk Go_A, care a reprezentat Ucraina la concursul Eurovision în anul 2021. Performanța a fost locul 5 în finala consursului și locul 1 în topul mondial Spotify Top Viral. În cadrul spectacolului de pe stadion, solista Go_A se va adresa publicului și fanilor fotbalului cu piesa deja legendară „Noise”.


Yulia Sanina este fondatoarea trupei The Hardkiss, compozitor și blogger. Ea este inclusă în lista „100 de femei cele mai de succes din Ucraina” și „35 cei mai străluciți reprezentanți ai culturii naționale care au obținut succes înainte de vârsta de 35 de ani”, potrivit revistei NV. Yulia va interpreta piesa „Lovers”, unul dintre cele mai populare hituri ale grupului, adaptând textul la realitățile de astăzi.

DOROFEEVA este o cântăreață ucraineană, antrenor al concursului Voca Ucrainei, blogger și compozitor. În primul an al carierei sale solo ea a devenit o adevărată senzație digitală, melodiile ei ocupând primele topuri și câștigă audieri record pe platformele digitale. Conform rezultatelor din 2021, ea a fost inclusă în cele mai influente 100 de femei din Ucraina, potrivit revistei Focus. Ea va cânta legendarul cântec popular „Oi u luzi chervona kalina” care este un simbol al rezistenței și eroismului ucrainean în războiul cu Federația Rusă.

De unde se pot cumpăra bilete?

CFR Cluj - Dinamo Kiev se va juca miercuri, 20 aprilie, pe arena „Dr. Constantin Rădulescu” de la ora 21:30, fiind un meci amical special.

Fiecare persoană poate achiziționa un număr nelimitat de bilete/comanda. Prețul unui bilet la Tribuna II este de 10 lei, în timp ce la VIP un tichet costă 50 de lei. Biletele se vor vinde marți între 12:00 și 16:00, respectiv miercuri 12:00 - 21:30 la stadion sau pot fi achiziționate online de aici.

Dinamo Kiev a organizat un adevărat turneu de meciuri amicale pentru a susține Ucraina. Echipa antrenată de Mircea Lucescu a jucat deja cu Legia Varșovia și Galatasaray, ambele meciuri fiind câștigate cu 3-1.

Dinamo Kiev, care are 16 titluri de campioană a Ucrainei, va continua turneul său european cu meciuri pe care le va susţine cu Borussia Dortmund, pe 26 aprilie, sau Dinamo Zagreb, pe 28 aprilie. Au fost evocate şi alte posibile meciuri caritabile, cu Manchester City, FC Barcelona, PSG, AC Milan, Benfica, Ajax Amsterdam, Sporting Lisabona sau FC Basel, dar acestea nu au fost perfectate până în acest moment.

 

CITEȘTE ȘI:

CFR - Dinamo Kiev, meci amical caritabil. Clujenii, invitați să cumpere bilete pentru a susține Ucraina

CFR Cluj și Dinamo Kiev vor juca un meci amical în Gruia

Ultimele Stiri
abonare newsletter